GVVV: "Om half 4 aftrappen kost teveel kantine-omzet"

© Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV wil de thuiswedstrijden in de Tweede divisie volgend seizoen op zaterdagmiddag om 14.30 uur spelen en niet om 15.30 uur, zoals de KNVB heeft vastgesteld. De supporters van de Veenendaalse club hebben een grote voorkeur voor dat, traditionele, aanvangstijdtip. Vorig seizoen bleek uit cijfers al dat het aanvangstijdstip van 15.30 uur negatieve effecten had op de inkomsten van de club.
Als je om half 4 aftrapt gaat iedereen na de wedstrijd meteen naar huis om te eten
Bestuurslid Loek Budding

KANTINE

Het is overigens niet zo dat GVVV bij duels die om 15.30 uur beginnen minder toeschouwers trekt, stelt bestuurslid Loek Budding. "Wij draaien vooral minder kantine-omzet", aldus Budding. "En dat is heel simpel te verklaren. Als je om half 3 aftrapt, ben je om half 5 klaar en gaan de mensen nog even de kantine in. Als je om half 4 aftrapt gaat iedereen na de wedstrijd meteen naar huis om te eten." 
GVVV speelde daarom afgelopen voorjaar al een aantal thuisduels om 14.30 uur. De KNVB staat dat toe, mits de tegenstander ook akkoord is. De Veenendaalse club heeft daarom opnieuw alle clubs in de Tweede divisie benaderd met de vraag of zij hun wedstrijd bij GVVV om 14.30 uur willen spelen. De verwachting is dat de negen zaterdagclubs daar zonder problemen mee instemmen.

FOX

Mocht tv zender FOX Sports besluiten een thuiswedstrijd van GVVV live uit te zenden, dan wordt er wel om 15.30 uur afgetrapt. De club hecht veel waarde aan de exposure voor sponsoren die met een live-uitzending gepaard gaat.
Budding: ook al door andere clubs benaderd
Budding: ook al door andere clubs benaderd © Geert Lommers/GVVV
Budding stelt dat GVVV ook al door andere clubs is benaderd om uitwedstrijden om 14.30 of 15.00 uur te spelen. IJsselmeervogels laat desgevraagd weten te opteren voor het traditionele aanvangstijdstip van 15.00 uur. Wat buurman wil is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.