Thomas Lucas en oud-spelers UZSC naar EK waterpolo

© RTV Utrecht / Menno Schilder
UTRECHT/AMERSFOORT - Oud-UZSC-spelers Jorn Winkelhorst en Pascal Janssen en Amersfoorter Thomas Lucas zijn opgeroepen voor het EK waterpolo. Dat heeft bondscoach Robin van Galen bekendgemaakt. Het Europees kampioenschap begint volgende week in Barcelona.
Jesse Nispeling is niet opgenomen in de selectie van de Nederlandse waterpolomannen. De bondscoach heeft de 22-jarige speler als laatste laten afvallen voor het evenement dat maandag voor Oranje begint.

VIERLANDENTOERNOOI

Nederland deed afgelopen weekeinde met een groep van veertien spelers mee aan een vierlandentoernooi in Cosenza en eindigde daar als tweede. De andere dertien spelers die daarbij waren doen ook mee aan het EK. Vijf van hen komen uit voor een club uit Nederland, de andere acht spelen in het buitenland.
Oranje neemt het in de groepsfase van het EK op tegen Kroatië (16 juli), Griekenland (18 juli) en Turkije (20 juli).

VOLLEDIGE SELECTIE

Lars Gottemaker (Het Ravijn), Robin Lindhout (CC Ortigia, Italië), Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Thomas Lucas (Nuoto Catania, Italië), Jesse Koopman (Digi Oradea, Roemenië), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland), Jorn Muller (CN Sabadell, Spanje), Milan de Koff (SVH, keeper), Sam van den Burg (CN Barcelona, Spanje), Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje), Pascal Janssen (Strassbourg, Frankrijk), Ruud van der Horst (Polar Bears) en Milos Filipovic (Schuurman BZC)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.