EK-stadion op Neude: biertjes en afgetrainde beachvolleyballers

© RTV Utrecht
UTRECHT - Sportliefhebbers hoeven niet te vrezen voor een zwart gat na het WK Voetbal. Vanaf maandag kan je op de Neude naar het EK Beachvolleybal. Utrecht is een van de vier speelsteden. De voorbereidingen zijn in volle gang.
Rick Verbree is verantwoordelijk voor het stadion en de organisatie. "Ik ben een Amsterdammer en ik mag hier drie weken wonen. Daar heb ik veel zin in." Er wordt nog hard gewerkt op de Neude. Nu ziet het er nog niet zo sfeervol uit, maar daar komt volgens Verbree snel verandering in. "Het stadion wordt straks aangekleed. We gaan doeken ophangen en alles wordt netjes in de huisstijl gegoten van het EK Beachvolleybal. Het wordt echt heel mooi."

REURING

Eddy Schouten is één van de vele horecaondernemers aan het plein. Hij moet zijn terras tijdelijk sluiten door de komst van het stadion en dat kost hem geld. Toch is de eigenaar van café 't Neutje enthousiast. "Dit is een mooi evenement voor de stad en het stadhuiskwartier. Het brengt veel reuring."
Volgens projectmanager Verbree is er steeds overleg geweest met de horeca-ondernemers. "Twee jaar geleden zijn we al om de tafel gaan zitten. We hebben ze onderdeel gemaakt van het evenement." De eigenaar van 't Neutje is dan ook enthousiast. "Wij gaan de horeca exploiteren van het stadion en buiten een bar neerzetten waar mensen drinken kunnen kopen." 

AFGETRAINDE LIJVEN

Vanaf de tribunes kan er dus met een drankje genoten worden van spectaculair beachvolleybal en afgetrainde lijven. "Zeker, ik denk dat het een plezier wordt om naar te kijken", lacht de eigenaar van 't Neutje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.