Wielrenner De Volharding verdient stageplek tussen wereldtop

© www.uwvdevolharding.com
UTRECHT - Wielrenner Kenny Nijssen van het Utrechtse De Volharding heeft een bijzondere prestatie neergezet. De 27-jarige renner mag vanaf augustus namelijk stage gaan lopen bij wielerploeg Katusha-Alpecin, dat tot de wereldtop behoort.

WATTMEISTER

Nijssen heeft dat voor elkaar gekregen door een speciale competitie te winnen. In Nederland is er voor semi-profs en amateurwielrenners een klassement dat de Topcompetitie heet. Die organisatie heeft een wedstrijd in het leven geroepen om te kijken welke wielrenners de hoogste wattages kunnen trappen op hun fiets: de Wattmeister Challenge.
Nijssen had zich de afgelopen maanden gekwalificeerd voor de finale, die woensdagmiddag plaatsvond in Amsterdam. Tijdens die finale bleek de klimmer van 52,5 kilogram de meeste wattages per kilogram lichaamsgewicht weg te kunnen trappen, namelijk 6,29 W/kg. Hij won daarmee de competitie.

STAGE IN DE WERELDTOP

De prijs die hangt aan winst in de Wattmeister Challenge is een stagecontract bij Katusha-Alpecin. Nijssen krijgt een contract aangeboden voor een stage vanaf 1 augustus tot en met het einde van het seizoen. Katusha-Alpecin is een Duitse ploeg die behoort tot de WorldTour, de achttien beste ploegen van de wereld. Momenteel rijdt de formatie met wereldtopper Marcel Kittel in de Tour de France.
Als Nijssen het contractaanbod accepteert, mag hij door Katusha-Alpecin meerdere profwedstrijden rijden in het najaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.