Ellen van Dijk 58e in eerste bergrit Giro Rosa

© Orange Pictures
WOERDEN - Wielrenster Ellen van Dijk is als 58e geëindigd in de eerste bergrit van de Giro Rosa. De Woerdense hielp in de zesde etappe van de Italiaanse WorldTour-wedstrijd haar ploeggenote Ruth Winder, die de leiderstrui kwijtraakte.

AANKOMST BERGOP

Amanda Spratt wist te winnen op de slotklim naar Gerola Alta. De Australische renster van Mitchelton-Scott is meteen ook de nieuwe leider in de Ronde van Italië voor vrouwen. Annemiek van Vleuten, ploeggenote van Spratt, finishte als tweede. De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman werd derde.
Een groep van zestien rensters begon aan de klim naar Gerola Alta, Winder moest meteen lossen. Naarmate de klim vorderde werd de groep kleiner en kleiner. Spratt viel 4 kilometer onder de top aan en bereikte solo de finish.

UIT DE PLOEG

Ellen van Dijk was de allereerste leider in de Giro Rosa doordat de ploeg de openingsploegentijdrit won. Daardoor mocht ze de roze trui aantrekken. Na haar droegen ook ploeggenoten Lucinda Brand (één dag), Leah Kirchmann (twee dagen) en dus Ruth Winder (één dag) de roze trui.
De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.