Kenny gaat koersen met Kittel en droomt van profcontract

© Kenny Nijssen
UTRECHT - Nog een kleine drie weken en dan begint het grote avontuur voor wielrenner Kenny Nijssen. De 27-jarige renner van het Utrechtse De Volharding mag vanaf augustus namelijk stage gaan lopen bij wielerploeg Katusha-Alpecin, dat tot de wereldtop behoort.
Een ploeg waarbij onder meer ook grootheden als Marcel Kittel, Tony Martin en Ilnur Zakarin fietsen. Maar Nijssen is niet echt onder de indruk: "Het is natuurlijk heel mooi om met een aantal grote namen te rijden, maar er is niet speciaal iemand waar ik naar uitkijk. Ik ben sowieso niet zo snel fan van iemand, eerlijk gezegd."
Toch is rijden met die grote namen wel datgene waar hij het meest zin in heeft: "Het lijkt me heel mooi om hele mooie teamkoersen te kunnen rijden tussen de mannen. Klimmen is toch mijn specialiteit, dat lijkt me heel mooi."
Zijn huidige ploegleider bij De Volharding is Theo Wennekes. Volgens hem was het een kwestie van tijd voordat het talent van Nijssen opgemerkt werd: "Hij kan echt een enorm vermogen trappen", vertelt hij. "Wij hebben natuurlijk gezien dat hij dat echt kan, waartoe hij in staat is."

TRADITIONELE KLIMMER

Wennekes noemt Kenny een traditionele klimmer. En is een kans om bij zo'n topploeg te trainen daarom zeldzaam: "Zo'n kans krijgen is natuurlijk fantastisch, maar zeker als je kijkt in welke marge Kenny zit, dat is helemaal super. Het enige nadeel van Kenny is het vlakke, dat is gewoon niet zijn ding. Hij is echt een man van de lange klim."

TOUR DE FRANCE

Ondanks dat Kenny dus niet van alle markten thuis is, denkt Wennekes wel dat hij heel ver kan komen in het wielrennen: "Mochten ze hem in grotere klimkoersen neer gaan zetten, een Tour de France is nog wel heel ver weg natuurlijk, maar een Tour de l'Avenir, het kleinere boertje van de ronde van Frankrijk, dan kan Kenny mee, en dan kan hij belangrijke dingen voor de ploeg gaan betekenen."
Het wordt geen Dumoulin of Froome, daar is hij te weinig allround voor, maar zeker in het klimwerk kan hij echt heel ver komen, daar ben ik van overtuigd
Ploegleider Theo Wennekes
Hij vervolgt: "Hoe ver hij echt kan komen kan ik niet zeggen, maar als hij goed begeleid wordt door de ploeg, dan kan hij echt een hele goede semi-prof gaan worden. Kijk het wordt geen Dumoulin of Froome, daar is hij te weinig allround voor, maar zeker in het klimwerk kan hij echt heel ver komen, daar ben ik van overtuigd. Volgend jaar tekent hij een profcontract."
En Kenny? Die droomt voorzichtig verder, want profwielrenner zijn is altijd een droom geweest: "Ik denk dat ik nog best zelf een grote groeimarge in me heb. Het mooiste zou toch een echt profcontract zijn. Ik probeer al jaren hogerop te komen, en dat ik nu zo'n kans krijg is gewoon fantastisch."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.