Beachvolley: Meeuwsen en Meppelink verder in Gstaad

© RTV Utrecht
NIEUWEGEIN/RHENEN - Robert Meeuwsen heeft zich bij het internationale beachvolleybaltoernooi in het Zwitserse Gstaad geplaatst voor de tweede ronde. De Nieuwegeiner won samen met zijn kompaan Alexander Brouwer ook de tweede poulewedstrijd, en is daardoor poulewinnaar.
De zege in de tweede wedstrijd was wel een moeizame. Tegen het Canadese koppel Pedlow/Schachter hadden Meeuwsen en Brouwer een derde set nodig. De setstanden waren 24-22, 17-21 een 17-15.
Meppelink (links) plaatste zich voor de eerste ronde
Meppelink (links) plaatste zich voor de eerste ronde © Orange Pictures

MEPPELINK

De Rhenense Madelein Meppelink werd met Sanne Keizer tweede in de poule, en komt daarom al in de eerste knock-outronde in actie. Nadat Meppelink en Keizer de eerste wedstrijd verloren, wonnen ze de tweede wel. Tegen het Oostenrijke duo Schützenhöfer/Plesiutschnig werd het 21-8 en 21-16.

EK

Maandag beginnen Meeuwsen en Meppelink aan het EK in Nederland. Meeuwsen zal zijn pouleduels afwerken in Den Haag, Meppelink speelt in Rotterdam. Ook op de Neude in Utrecht wordt gespeeld, daar komt onder meer het Nederlandse koppelChristiaan Varenhorst/Jasper Bouter in actie. Zij plaatsten zich in Gstaad voor de eerste ronde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.