Sporting'70 teruggefloten na verbanning jeugdspeler

© Pixabay
UTRECHT - De Utrechtse voetbalclub Sporting'70 heeft onterecht het lidmaatschap van een 8-jarig jongetje opgezegd. Oorzaak was dat de vader van de speler zich herhaaldelijk bedreigend en intimiderend had uitgelaten.
De voorzieningenrechter heeft vandaag in een kort geding beslist dat het jongetje niet gestraft mag worden voor het gedrag van zijn vader. De 8-jarige speelde al vier jaar bij de club.
De zaak escaleerde toen het spelertje op 11 november vorig jaar werd gewisseld tijdens een uitwedstrijd. Vader ging nog tijdens de wedstrijd boos weg. Tijdens een afkoelingsperiode tot 1 maart van dit jaar mocht hij niet meer bij wedstrijden aanwezig zijn, maar ook daarna was de vader niet meer welkom. Hij kreeg een clubverbod en van de zoon werd het lidmaatschap voor het aankomende seizoen afgenomen.
Tijdens de afkoelingsperiode bracht de moeder van het jongetje hem naar de club. Dit zou zij kunnen blijven doen, gaf ze aan tijdens de zitting.
De rechter gaf de vader en de voetbalvereniging mee dat zij vooral de belangen van het jongetje voor ogen moeten houden. Hij heeft vriendjes bij de club en op zijn eigen gedrag valt niets aan te merken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.