Groenewegen fietst verder na gebroken balhoofd

© ANP
ABCOUDE - Abcoudenaar Dylan Groenewegen blijft in de Tour de France. De blessure die de sprinter van LottoNL-Jumbo zondag bij een valpartij in de etappe naar Roubaix opliep, is niet zo ernstig dat hij niet meer van start kan gaan. Dat meldt een woordvoerder van de ploeg.
Uit een laatste scan bleek vandaag dat zijn knie gekneusd is en dat starten morgen normaal gesproken mogelijk is. Voor het peloton wacht morgen de eerste bergetappe. Oorzaak van de val was een gebroken balhoofd van zijn fiets, zo deelde de wielrenner op Twitter.
De rit van zondag, met liefst vijftien kasseienstroken in het parcours, verliep erg chaotisch. Veel renners gingen onderuit. Voor Groenewegen ging het zo'n 85 kilometer van Roubaix mis. Hij liep een blessure aan zijn linkerknie op en hield ook schaafwonden over aan de crash. "Je stuur breken is echt niet cool kan ik je na vandaag vertellen. Gelukkig had ik een ploeg om me heen die me door de laatste pijnlijke 80 kilometer heeft geholpen", liet Groenewegen weten.
Vanmorgen heeft de sprinter alweer op de rollers gezeten, liet hij weten aan het ANP. "Dat deed wel wat pijn, maar in de koers is de 'mindset' ook weer wat anders en dan wil je vooruit naar de finish toe. Mijn rug is ook wat stijf, maar we hebben goede mensen om ons heen om de zaak weer soepel te maken, dus dat zal nog wel gebeuren. Ik heb twee mooie overwinningen op zak, maar ik wil ook best een derde. Daar ga ik voor."
Groenewegen won vrijdag de zevende etappe en een dag later schreef de Abcoudenaar ook de achtste rit op zijn naam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.