Waterpolomannen beginnen EK met verlies

© RTV Utrecht / Menno Schilder
UTRECHT/AMERSFOORT - De Nederlandse waterpoloërs zijn de Europese titelstrijd met een ruime nederlaag begonnen. In Barcelona was wereldkampioen Kroatië aanmerkelijk sterker dan de mannen van bondscoach Robin van Galen: 15-8 (4-2 3-1 4-1 4-4).
Amersfoorter Thomas Lucas scoorde één doelpunt, net als oud-UZSC-speler Pascal Janssen. De andere goals kwamen op naam van Robin Lindhout (drie), Milos Filipovic, Sam van den Burg en Jorn Muller. Ook ex-UZSC-speler Jorn Winkelhorst behoort tot de selectie.

RENDEMENT

Van Galen was verre van ontevreden. "We hebben een prima wedstrijd gespeeld waarin we veel kansen hebben gecreëerd. Dat is niet gemakkelijk tegen zo'n goede tegenstander. Ik ben ook tevreden over het veldspel. Alleen moeten we meer rendement halen uit man-meersituaties. We kijken uit naar de volgende wedstrijd, woensdag tegen Griekenland."
We moeten meer rendement halen uit man-meersituaties
Bondscoach Robin van Galen
Oranje speelt verder nog tegen Turkije. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie kunnen dat in een extra wedstrijd afdwingen. Op het vorige EK werd Nederland twaalfde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.