Meppelink droomt van halve finale EK: "Communicatie is de sleutel"

Meppelink in actie (archief)
Meppelink in actie (archief) © Fotostudio Red Green Blue
RHENEN - Madelein Meppelink uit Rhenen begint dinsdag aan haar EK beachvolleybal. Ze speelt haar groepswedstrijden in Rotterdam, met haar partner Sanne Keizer. De eerste wedstrijd is tegen het Slowaakse koppel Andrea Strbova/Natalia Dubovcova.

TERUGKEER KEIZER

Keizer won in 2012 in Scheveningen met Marleen van Iersel de Europese titel. In 2013 zette ze een punt achter haar topsportloopbaan. Nadat ze vorig jaar zomer al een gelegenheidsduo vormde met Meppelink, besloot ze in het najaar haar comeback te maken.
"Ik heb alleen naar goede ervaringen aan een EK in eigen land", geeft de 33-jarige beachvolleybalster toe. "Maar het is nu heel anders. De vorige keer was ik een blokker en nu ben ik een verdediger. Ook is dit een ander soort toernooi met vier speelsteden." Keizer en Meppelink spelen deze week hun groepswedstrijden in het stadion naast de SS Rotterdam in de Maasstad.
Communicatie is de sleutel
Madelein Meppelink over de samenwerking met Keizer
Het duo speelt pas sinds dit jaar voor vast samen en beiden weten dat het tijd kost om ingespeeld te raken. "Communicatie is de sleutel", zegt Meppelink. "Je hebt tussen de punten maar twaalf seconden om essentiële informatie met elkaar te delen. In het begin hadden we nog veel woorden nodig, nu lukt iets soms al zonder woorden."

HALVE FINALE ALS DOEL

Het duo merkt dat de stijgende lijn er is en heeft voor het EK het behalen van de halve finales tot doel gesteld. "Soms is een doelstelling ambitieus en soms haalbaar. Dat wisselt nog een beetje", zegt Keizer. "Als we een constant niveau kunnen halen, is het realistisch. We zullen teleurgesteld zijn als we onze doelstelling niet halen. Anderzijds weten we allebei als ervaren topsporter dat er nieuwe doelstellingen komen die we dan weer willen halen."
We horen nog van veel spelers hoe mooi dat was, we hopen dat het EK eenzelfde gevoel geeft.
Madelein Meppelink over WK 2015 in Nederland
Toen het WK in 2015 in Nederland plaatsvond maakte Keizer dat alleen als toeschouwer mee. "Ik was ontzettend trots dat dat mijn sport was, maar het is toch anders als je niet zelf mee mag doen", vertelt ze. Meppelink: "Ik stond gelukkig wel op het veld en we horen nog van veel spelers hoe mooi dat was. We hopen dat het EK eenzelfde gevoel geeft."

IN EIGEN LAND

Met alle ervaring die beide speelsters hebben, Meppelink werd in 2014 met van Iersel Europees kampioen, zien ze het spelen in eigen land alleen maar als een voordeel. Keizer: "Ik vind het juist leuk dat je de favoriet in het stadion bent. Dat geeft alleen maar een boost."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.