Waterpolosters hebben groepswinst voor het grijpen

Nomi Stomphorst
Nomi Stomphorst © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolovrouwen strijden zaterdag bij het Europees kampioenschap met Griekenland om de groepswinst. Het team van bondscoach Arno Havenga was donderdag in het vierde pouleduel in Barcelona veel te sterk voor Frankrijk: 20-4.

KWARTFINALE

Oranje rekende eerder af met Kroatië (21-1) en Israël (20-2). Tegen Italië lieten de waterpolosters wel twee punten liggen (6-6). Griekenland won wel alle vier de duels in groep A en heeft 12 punten. Nederland staat op 10 punten. Beide landen zijn al zeker van een plaats in de kwartfinales.
Sabrina van der Sloot scoorde donderdag vier keer tegen Frankrijk. Maud Megens, Nomi Stomphorst en Bente Rogge namen allen drie doelpunten voor hun rekening. Tot de selectie behoren ook UZSC-speelster Dagmar Genee, Nomi Stomphorst uit Baarn en oud-UZSC-speelsters Vivian Sevenich en Laura Aarts zitten in de selectie.
Het is belangrijk dat we in het goede ritme doorgaan, helemaal met de wedstrijd tegen Griekenland voor de boeg
Bondscoach Arno Havenga

PUNTJES OP DE I

"Tegen Israël zakten we de tweede helft wat in. Dat wilden we nu voorkomen. Het is belangrijk dat we in het goede ritme doorgaan, helemaal met de wedstrijd tegen Griekenland voor de boeg. Natuurlijk is het ook goed voor het doelsaldo, maar dat hebben we niet helemaal zelf in de hand omdat Italië nog tegen Frankrijk moet", aldus bondscoach Havenga. "We kunnen in ieder geval positief op deze wedstrijd terugkijken, dat is het belangrijkste. Nu dit snel afsluiten en de puntjes op de i zetten in de voorbereiding richting Griekenland."
Bij het vorige EK in 2016 verloren de Nederlandse vrouwen de finale van Hongarije. Italië, recordhouder met vijf Europese titels, eindigde toen als derde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.