RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zoet transfernieuws: Spakenburg haalt Bitter in huis

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft spits Jordi Bitter aangetrokken voor hetkomende seizoen in de tweede divisie. De 24-jarige aanvaller komt over van derdeklasser DTS en tekent voor n seizoen.

Bitter is een voormalig jeugdinternational die een verleden heeft bij de opleidingen van AZ, Haarlem en Ajax. Door blessures kon hij zijn belofte bij Ajax niet waarmaken en stopte hij met voetballen op hoog niveau.


"Ik was dat zo zat en was er volledig klaar mee", zegt Bitter."Na een poosje ben ik vervolgens gaan spelen bij mijn oude club DTS uit Oudkarspel, dat nu speelt in de derde klasse. In drie seizoenen heb ik volgens mij 101 treffers gemaakt, en dan heb ik vanwege werk nog lang niet alles gespeeld."

In drie seizoenen heb ik volgens mij 101 treffers gemaakt"
Jordi Bitter over zijn tijd bij derdeklasser DTS

POLITIETEAM
Naast zijn wedstrijden bij DTS, maakte Bitter de afgelopen tijd ook deel uit van het Nederlands Politieteam. Met die selectie speelde hij een toernooi in Tsjechi, waarna hij weer zin kreeg in voetballen op hoog niveau.

"Het was weer heerlijk om veel wedstrijden achter elkaar te spelen met goede voetballers om me heen. Ik had het zo naar mijn zin, had fysiek geen enkele problemen en de stimulerende woorden van de trainers en spelers als Michael Lanting (oud-Spakenburg) hebben als een stimulans gewerkt om het nog een keer te proberen", legt Bitter uit.

Over mijn voetbalniveau maak ik me geen zorgen"
Jordi Bitter

"Daar ben ik me weer een echte voetballer gaan voelen en kwam het verlangen om weer op een hoger niveau te gaan spelen. Bij Spakenburg zal ik weer moeten wennen aan een hogere intensiteit", kijkt hij vooruit. "Ik zal dan ook samen met de trainersstaf op een verantwoorde wijze gaan toewerken naar mijn topniveau. Ik wil eerst wedstrijdfit worden en me vervolgens richting basis spelen. Over mijn voetbalniveau maak ik me geen zorgen."

BUITENKANSJE
Bestuurslid technische zaken Martijn Koelewijn is heel blij met de redelijk onverwachte komst van Bitter. "In de gesprekken met hem heb ik gemerkt hoe graag hij weer zijn talenten op het hoogste amateurniveau wil laten zien", laat hij weten. "Die kans geven wij hem graag. Dat Jordi het talent nog steeds heeft, staat voor iedereen buiten kijf."

Ik ben ervan overtuigd dat we met Jordi een mooi buitenkansje hebben weten te strikken"
Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken Spakenburg

"Technisch vermogen en snelheid zijn z'n wapens. En zijn drive om te slagen is enorm. We gaan echter niets overhaasten en hem rustig aan op topniveau brengen. En dan ben ik ervan overtuigd dat we met Jordi een mooi buitenkansje hebben weten te strikken", aldus Koelewijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -