Dafne Schippers vijfde op 100 meter in Monaco

Dafne Schippers tijdens de FBK Games (archief)
Dafne Schippers tijdens de FBK Games (archief) © Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - Dafne Schippers heeft nog steeds haar topvorm niet de pakken. De Utrechtse atlete eindigde bij de Diamond League in Monaco als vijfde op de 100 meter. Haar tijd lag wederom boven de elf seconden: 11,12.

TA LOU

De Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou won de race overtuigend in 10,89. Haar landgenote Murielle Ahouré werd tweede in 11,01. Olympisch kampioene Elaine Thompson uit Jamaica finishte als derde in 11,02. Ook de Amerikaanse Jenna Prandini overschreed de finishlijn eerder dan Schippers in 11,09.
EK-VOORBEREIDING
Schippers liep dit seizoen in Eugene 11,01 als beste tijd op de 100 meter. Haar nationale record staat op 10,81. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter hoopt volgende maand in Berlijn voor de derde keer Europees kampioene te worden op de 100 meter. Ze moet dan in ieder geval zien af te rekenen met de Zwitserse Mujinga Kambundji, die in Monaco vlak achter Schippers als zesde eindigde in 11,15.

LONDEN

De Utrechtse loopt over twee dagen opnieuw in de Diamond League. Dan komt ze in Londen uit op haar favoriete 200 meter en treft ze weer de mondiale wereldtop, want Ta Lou, Ahouré en Thompson staan ook op de startlijst in Londen. Schippers liep dit seizoen 22,34 als beste tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.