Zware loting waterpoloërs in tussenronde EK

© RTV Utrecht / Menno Schilder
UTRECHT/AMERSFOORT - De Nederlandse waterpoloërs hebben zich geplaatst voor de tussenronde op het EK in Barcelona. Oranje versloeg Turkije met grote cijfers: 22-5 (6-1 5-1 7-1 4-2).

ZEGE NODIG

De formatie van bondscoach Robin van Galen, met oud-UZSC-spelers Jorn Winkelhorst en Pascal Janssen en Amersfoorter Thomas Lucas in de selectie, had de eerste twee groepswedstrijden verloren. Eerst was wereldkampioen Kroatië met 15-8 te sterk, daarna wist Oranje ook niet te winnen van Griekenland (12-7). Van Turkije moest daarom gewonnen worden om nog verder te komen in het toernooi.
Je weet dat Turkije de zwakke broeder is in de groep maar je moet het toch maar even doen
Bondscoach Robin van Galen
"Turkije was niet top maar dat kwam ook omdat wij ze bij de strot hebben gepakt", vond bondscoach Van Galen. "Je weet dat Turkije de zwakke broeder is in de groep maar je moet het toch maar even doen. Het is knap dat we geconcentreerd ons eigen spel hebben gespeeld."

ZWARE DOBBER

In de tussenronde moet Nederland het zondag opnemen tegen vice-wereldkampioen Hongarije. De winnaar van het duel treft in de kwartfinale Servië. Tijdens de World League speelde Oranje twee keer tegen de Hongaren. Beide keren werd ruim verloren: 13-1 en 13-6.
Dit lijkt hét moment om ze een keer te kraken
Bondscoach Robin van Galen over Hongarije
"Het zal zeker niet makkelijk worden maar ze zitten nu niet goed in hun vel", wijst Van Galen op het gelijkspel van Hongarije tegen Duitsland en de nederlaag tegen Italië op het EK. "Dit lijkt hét moment om ze een keer te kraken. We hebben niets te verliezen en gaan vol voor een stunt."
Op het vorige EK in 2016 werd Nederland twaalfde, Hongarije pakte het brons.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.