Bliksemstart hockeysters op WK in Londen

Laurien Leurink
Laurien Leurink © Orange Pictures
UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Nederland is goed begonnen aan het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen. De titelverdediger was zondag in Londen met 7-0 te sterk voor Zuid-Korea, de nummer negen van de wereld. Die stand was bij rust al bereikt.
In de openingsminuut opende Frederique Matla al de score. Lidewij Welten verdubbelde twee minuten later de voorsprong. Kitty van Male (8e minuut), opnieuw Matla (10e minuut) en Kelly Jonker (13e minuut) waren daarna in het eerste kwart ook trefzeker.

LEURINK

Een zege met dubbele cijfers leek aanstaande, maar na twee doelpunten in het tweede kwart was het klaar voor Oranje. De 6-0 kwam op naam van de Utrechtse Laurien Leurink, die volgend jaar voor SCHC speelt. Van Male maakte de laatste goal. In de tweede helft kreeg het team van bondscoach Alyson Annan nog wel de nodige kansen.
Naast Leurink maken ook keepster Josine Koning uit Amersfoort, Eva de Goede uit Zeist, SCHC-speelsters Caia van Maasakker, Carlien Dirkse van den Heuvel en Xan de Waard, en Malou Pheninckx van Kampong deel uit van de Oranje-selectie.