Nederlaag waterpoloërs in tussenronde EK

© Morquefile.com
UTRECHT/AMERSFOORT - De Nederlandse waterpoloërs zijn er niet in geslaagd om de laatste acht te halen op het EK in Barcelona. In de tussenronde was vice-wereldkampioen Hongarije met 12-9 te sterk voor de formatie van bondscoach Robin van Galen.

WINKELHORST EN LUCAS

Door de nederlaag gaat Oranje, met oud-UZSC-spelers Jorn Winkelhorst (één goal) en Pascal Janssen en Amersfoorter Thomas Lucas (één goal) in de selectie, nu wedstrijden spelen voor de negende tot en met twaalfde plaats. Dinsdag wacht de verliezer van het duel tussen Roemenië en Montenegro.

GOED BEGIN

In het water van Barcelona was Hongarije te sterk. Ze toonden waarom het in zeventien EK-wedstrijden nog nooit verloor van Oranje. De Nederlandse waterpoloërs konden in het eerste kwart nog goed meekomen maar zagen de Hongaren hun voorsprong langzaam vergroten.
Bij de laatste editie van de World League verloor Oranje twee keer ruim van Hongarije (13-1 en 13-6). Deze keer viel het verschil nog mee. In de laatste periode kwam Nederland zelfs nog terug, maar te laat om de Hongaren zenuwachtig te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.