Nederlandse waterpolosters veroveren Europese titel

Nomi Stomphorst in actie
Nomi Stomphorst in actie © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters, met de Baarnse Nomi Stomphorst en Dagmar Genee van UZSC, hebben de Europese titel veroverd. Ze versloegen tijdens de finale Griekenland in het zwembad van Barcelona: 6-4 (2-1 2-2 1-0 1-1).
Het was driemaal scheepsrecht voor de ploeg van bondscoach Arno Havenga. Want Oranje,  stond voor de derde keer op rij in een Europese eindstrijd. De twee vorige finales leverden steeds een zilveren medaille op. De vorige Europese titel dateert uit 1993.
Doelvrouw Laura Aarts, voormalig speelster van UZSC,  was een van de uitblinksters bij Nederland, net als in de gewonnen halve eindstrijd tegen Hongarije (8-7). Ook met een geblesseerde hand verrichtte ze enkele uitstekende reddingen. Zo kwam Griekenland tot slechts vier treffers.
Maud Megens en Sabrina van der Sloot scoorden tweemaal voor de olympisch kampioen van 2008. Dagmar Genee en Nomi Stomphorst troffen eenmaal doel. Oranje sloot het EK ongeslagen af en kwam tijdens de eindstrijd niet op achterstand. De waterpolosters rekenden eerder tijdens de Europese eindronde ook al af met Griekenland (8-7).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.