Nederlandse hockeysters met monsterzege naar kwartfinale WK

Carlien Dirkse van den Heuvel speelde haar 200e interland
Carlien Dirkse van den Heuvel speelde haar 200e interland © Orange Pictures
ZEIST/PROVINCIE UTRECHT - Met heel veel overmacht hebben de Nederlandse hockeysters zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK. Oranje was in de laatste groepswedstrijd, dat tevens de 200e interland was van SCHC-speelster Carlien Dirkse van den Heuvel,  ook superieur aan Italië (12-1).
Eerder deze week werden Zuid-Korea (7-0) en China (7-1) al naar een ruime nederlaag gespeeld. Kitty van Male scoorde viermaal tegen Italië. Frédérique Matla, Carlien Dirkse van den Heuvel en Kelly Jonker troffen tweemaal doel. Ook Caia van Maasakker van SCHC en Margot van Geffen droegen bij aan het Oranje-feestje op de tribunes in Londen. Smetje op de zege was het uitvallen van de Utrechtse Laurien Leurink. Zij had veel last van een polsblessure.
Naast Leurink, Van Maasakker en Van den Heuvel waren zitten ook keepster Josine Koning uit Amersfoort, Eva de Goede uit Zeist, SCHC-speelster Xan de Waard en Malou Pheninckx van Kampong in de Oranje-selectie. 
Mogelijk wacht in de kwartfinale een tegenstander van een ander kaliber. Dat wordt pas duidelijk na een tussenronde waar de nummers twee en drie van de poules mogen deelnemen. De Nederlandse hockeysters zijn gewend aan succes. In de tot dusverre zeventien gehouden WK's stond Oranje slechts drie keer niet in de eindstrijd: in 1975, 1976 en 1994. Nederland won het WK tien keer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.