FC Utrecht haalt Zweedse verdediger Bergström

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht versterkt zich met Emil Bergström. De Zweedse centrale verdediger komt transfervrij over van de Russische club Rubin Kazan en tekent een contract tot 2021.
Directeur Jordy Zuidam omschrijft Bergström als een intelligente speler, "die positioneel erg sterk is". "Voor zijn leeftijd heeft hij al heel veel ervaring. Emil is bovendien een echte persoonlijkheid."

LOOPBAAN

Bergström debuteerde op 17-jarige leeftijd in de Zweedse competitie voor Djurgarden. In 2016 ging hij voor ruim een miljoen euro naar Rubin Kazan. De afgelopen anderhalf jaar werd hij verhuurd aan het Zwitserse Grasshopper. In 2015 en 2016 speelde Bergström drie oefeninterlands voor Zweden.
De Zweed moet bij FC Utrecht de concurrentie aangaan met Willem Janssen en Ramon Leeuwin, die vorig jaar centraal in de verdediging stonden.

NIEUW SEIZOEN

Eerder deze transferperiode haalde FC Utrecht al Joris van Overeem, Simon Gustafson, Leon Guwara en Othman Boussaid. Aanstaande donderdag is de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen het Spaanse Levante. 11 augustus begint de competitie met een uitduel tegen regerend kampioen PSV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.