FC Utrecht laat zege glippen tegen Levante

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - Twee doelpunten waren donderdagavond voor FC Utrecht niet genoeg om Levante - de Spaanse nummer 15 van vorig seizoen - op de knieën te krijgen. In een maar matig bezochte Galgenwaard eindigde de laatste wedstrijd van de voorbereidingscampagne in een 2-2 gelijkspel. "Dit mag natuurlijk nooit gebeuren, ook niet in een oefenwedstrijd", mopperde Sander van de Streek na afloop in de catacombe.

ZEPERD

Met nog vijf minuten te spelen stond FC Utrecht met 2-0 voor. Maar in de hektiek van de vele wissels lag de bal plotseling achter doelman Jensen. In de slotminuut maakte Levante zelfs nog de 2-2. Aanvoerder Willem Janssen sprak van een wijze les. "Dit kun je volgende week tegen PSV ook niet doen, dus hier moeten we zeker van leren".
Dit mag ook in een oefenwedstrijd niet gebeuren
Sander van de Streek
Sander van de Streek
De opstelling waarmee FC Utrecht begon zal niet veel verschillen van de 11 namen waarmee hoofd trainer Jean-Paul de Jong waarschijnlijk volgende week tegen PSV ook op de proppen komt. Onder de basisspelers waren twee nieuwkomers. Joris van Overeem en Simon Gustafson. Leon Guwara, Emil Bergström en Othmane Boussaid begonnen op de bank. De Franse versterking Nicolás Gavory zat nog niet bij de selectie. Hij zal zaterdag op de open dag zijn opwachting maken voor het publiek.
Jean-Paul de Jong
Sander van de Streek opent de score. De middenvelder wordt door Sean Klaiber bediend en haalt het maximale uit de afgemeten voorzet die vanaf de rechterflank komt: 1-0.
Van de Streek kopt FC Utrecht op voorsprong
De 2-0 heeft wel wat weg van de eerste treffer van de avond. Deze keer is het Urby Emanuelson die de rol van aangever op zich neemt en kopt aanvoerder Willem Janssen de bal tegen de touwen.
Willem Janssen scoort de 2-0

TWEE KEER IN VIJF MINUTEN

Jason, scoorde vijf minuten voor tijd de 2-1. De 2-2 volgt vier minuten later toen Juan Delgado Sirvent de gelijkmaker binnen volleyde. "Dit kunnen we tegen PSV ook verwachten", meent hoofdtrainer Jean-Paul de Jong, "Dit was ook echt geen slechte ploeg, ondanks dat het de nummer 15 van Spanje was.
De aansluitingstreffer van Levante
Vlak voor tijd wordt het 2-2
Willem Janssen
Ik heb het elftal al wel voor negentig procent in mijn hoofd zitten
Jean-Paul de Jong
Volgende week zaterdagavond is de eerste competitiewedstrijd, uit tegen PSV. Hoofdtrainer Jean-Paul de Jong lijkt redelijk uitgepuzzeld. "Natuurlijk moeten we nog even naar deze wedstrijd kijken, maar we weten waartoe we in staat zijn. Ik denk dat ik het elftal al wel voor negentig procent in mijn hoofd heb zitten."

KERK EN MAKIENOK

De twee spitsen Kerk en Makienok stonden niet op het line-upformulier. De twee zijn nog niet fit. Makienok kende een goed trainingskamp, maar kreeg daarna een terugslag. "Hij heeft vandaag weer mee getraind. Dus het ziet er goed uit", aldus De Jong, "natuurlijk zal hij nog even niet vanaf het begin spelen, maar we kunnen Simon ook op andere manieren gebruiken", doelt hij op een rol als pinch-hitter. Kerk raakte geblesseerd tegen Portsmouth. "Hij viel ongelukkig op zijn schouder, maar gelukkig is er niks kapot. Hij heeft de training vandaag ook weer hervat." 

UITGEWINKELD

In principe is FC Utrecht uitgewinkeld. Maar de club blijft alert. "Natuurlijk bestaat er een kans dat clubs ook aan onze spelers gaan zitten, dus zullen we klaar zijn om als het moet toe te slaan, maar we hebben nu wel alle posities dubbel bezet en dat is mooi.
FC Utrecht - Levante UD 2-2 (2-0)
19' Sander van de Streek 1-0
40' Willem Janssen 2-0
85' Jason 2-1
89' Juan Delgado Sirvent 2-2
Toeschouwers: 5.143.
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin (75. Emil Bergström), Willem Janssen (84. Christopher Mamengi), Mark van der Maarel (65. Leon Guwara); Rico Strieder, Joris van Overeem (65. Giovanni Troupée), Urby Emanuelson (75. Othmane Boussaid), Simon Gustafson (75. Simon Gustafson); Sander van de Streek (84. Nick Venema), Cyriel Dessers (75. Lukas Görtler).
Opstelling Levante UD:
Oier (75. Paredes); Toño García (46. Pedro Lopéz), Róber Pier (65. Verza), Doukouré (65. E. Cabaco), Roger (46. Sadiku), Bardhi (65. Jason), Morales (46. Rochida), Coke (72. Ivan Moreno), Rubén (65. Chema), Postigo (65. Manzanara), Campaña (65. Juan Delgado Sirvent).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.