Estafettezwemsters verliezen Europese titel

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse estafettezwemsters zijn er niet in geslaagd hun titel te prolongeren op de 4 x 100 meter vrij bij de EK langebaan in Glasgow. Zonder de gepasseerde Veenendaalse Marjolein Delno zwommen Kim Busch, Femke Heemskerk, Kira Toussaint, en slotzwemster Ranomi Kromowidjojo een tijd van 3.34,77. Een fractie langzamer dan de nieuwe Europese kampioen Frankrijk (3.34,65). Denemarken pakte het brons met 3.37,03.
In de halve finales deed Delno nog wel mee als vervangster van Kromowidjojo.
Twee jaar geleden veroverde de vrouwenestafetteploeg in Londen de achtste Europese titel. Een negende zat erin. Kromowidjojo zwom in de laatste meters naast de Franse slotzwemster maar tikte net iets later aan.
"Het was een flinke battle, maar helaas hebben we wel verloren" zei Kromowidjojo na afloop. "We gingen voor goud. Op papier is Frankrijk beter maar we dachten hen te kunnen pakken."

NET GEEN BRONS VOOR DE MANNEN

De mannenestafetteploeg is zesde geworden op de 4x100 meter. Nyls Korstanje, Kyle Stolk, Utrechter Jesse Puts en de afsluitende zwemmer Stan Pijnenburg klokten een tijd van 3.14,60. Rusland pakte het goud. De Russen zwommen een tijd van 3.12,23.
De Poolse zwemmers veroverden brons met 3.14,20. Het Nederlandse kwartet bleef zo vier tienden van een seconde verwijderd van de bronzen medaille.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.