Mihai Nesu voorzitter van Roemeense voetbalclub

Nesu was afgelopen maart nog op bezoek in de Galgenwaard.
Nesu was afgelopen maart nog op bezoek in de Galgenwaard. © FCUtrecht.nl
UTRECHT - Mihai Nesu wordt voorzitter van de Roemeense club Luceafarul, die uitkomt op het tweede niveau van Roemenië. De ex-voetballer zit sinds 2011 in een rolstoel nadat hij ernstig gewond raakte tijdens een training van FC Utrecht.
Naast Nesu komt nog een in Nederland bekend ex-profvoetballer de directie van Luceafarul versterken, namelijk George Ogararu. Hij stond van 2006 tot 2010 onder contract bij Ajax. Ogararu wordt technisch directeur bij de club, meldt Romania TV.
Luceafarul werd vorig jaar achtste in de tweede divisie van Roemenië. Om kans te maken op promotie naar het hoogste niveau moet de nieuwe club van Nesu dit jaar in de top 3 eindigen. Luceafarul komt uit de stad Oradea, dat ligt op de grens van Roemenië met Hongarije.

BLESSURE EN VERVOLG

Nesu brak in mei 2011 een nekwervel op sportcomplex Zoudenbalch na een zeer ongelukkige botsing met ploeggenoot Alje Schut. Hij liep een dwarslaesie op en zit sindsdien in een rolstoel. In 2012 richtte hij de Mihai Nesu Foundation op, waarmee hij aandacht vraag voor het lot van gehandicapten in Roemenië. Later werd hij ook video-analist bij de Roemeense club Universitatea Cluj.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.