Dafne Schippers sprint vandaag voor Europese titel op 100 meter

© ANP
UTRECHT - Dafne Schippers gaat het dinsdag weer proberen: het binnenhalen van haar derde Europese titel op de 100 meter. Twee jaar geleden lukte haar dat in het Olympisch stadion van Amsterdam. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter is niet de echte favoriet voor het goud. De Brits Dina Asher-Smith was dit seizoen beduidend sneller. Zij liep 10,92, terwijl Schippers het hield op 11,01.
De druk ligt op de schouders van Schippers. Sinds ze in Nederland de Europese titel haalde, zijn alle ogen op haar gericht. Datzelfde geld voor Churandy Martina. De twee worden gezien als de trekpaarden van de atletiek. Ze trekken andere atleten naar een hoger niveau.

CONCURRENTIE

De concurrentie voor de sprint is in ieder geval sterk. Schippers maakt daarbij een wat moeizaam seizoen door, dus de druk om te presteren gaat ze zeker voelen. De voorspelling is nu wel positief.
De Utrechtse komt rond 19.00 uur eerst in de halve finales in actie. Daar moet ze zich zien te plaatsen voor de finale, die om 21.30 uur staat gepland. Naast Schippers komen ook Jamile Samuel, Naomi Sedney en Marije van Hunenstijn in actie in de halve finales van het koningsnummer.
Vandaag begint in Berlijn de 24ste editie van de EK. Nederland stuurt 45 atleten richting buurland Duitsland. De vraag is hoeveel medailles de atleten dit jaar mee naar huis nemen. Twee jaar geleden kwamen ze thuis met vier keer goud, een keer zilver en twee keer brons. Gehoopt wordt op zeven medailles.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.