Dennis Sluijk: "Ik had liever zelf op het veld gestaan, maar helaas gaat dat niet meer"

© RTV Utrecht/Rick van Manen
UTRECHT/MIJDRECHT - Een veld vol stoere voetballers. Toch hadden ze het er allemaal moeilijk mee. De benefietwedstrijd tussen oud-FC Utrecht en oud-Argon ging over zoveel meer dan voetbal. Het draaide om een 47-jarige oud-speler die binnenkort zijn familie moet achterlaten.
Dennis Sluijk is ongeneeslijk ziek. Speciaal voor hem organiseerden zijn oude clubs een benefietwedstrijd op het trainingscomplex van FC Utrecht. "Eigenlijk heeft hij hier een hekel aan, maar het is goed dat hij de confrontatie aan gaat", vertelt Marcus de Jong van de Mijdrechtse voetbalclub Argon. Hij hielp de benefietwedstrijd mede organiseren. "Het doel is dat dit een mooie herinnering wordt voor Dennis en zijn familie. We willen hem nog een keer in het zonnetje zetten".
Dennis Sluijk staat centraal in een benefietwedstrijd tussen FC Utrecht en Argon
Sluijk neemt meteen de regie in handen. Nadat hij door een erehaag van spelers is gelopen gaat hij een voor een zijn oude teamgenoten af om ze te bedanken. "Eigenlijk was het de bedoeling dat dit na de wedstrijd zou gebeuren, maar wat geeft het", zegt De Jong, "het is tenslotte Dennis zijn avond."
Als je mij vraagt hoe het gaat zou ik zeggen goed. Van mijn dokter zou je een ander antwoord krijgen.
Dennis Sluijk
De oud-speler van FC Utrecht en Argon - hij speelde 15 eredivisiewedstrijden en werd met Argon kampioen van de hoofdklasse - beleeft de avond samen met zijn vrouw en kinderen. "Het is natuurlijk geweldig dat ze dit voor me organiseren", om daar aan toe te voegen als de wedstrijd eenmaal loopt, "maar ik ben niet iemand om langs de kant te staan. Ik had liever op het veld gestaan, maar dat gaat helaas niet meer." Sluijk laat liever niet merken hoe ziek hij is. "Als je mij vraagt hoe het gaat dan zeg ik goed. Mijn dokter zou zeggen dat het helemaal niet goed gaat."

ARGON VERSLAAT FC UTRECHT

Het massaal opgekomen publiek wordt getracteerd op een vermakelijke wedstrijd. Met mannen als Herman Verrips, John van Loen en Robert Roest namens FC Utrecht tegen Argon's iconen Patrick Lokken, Enrique Zschuschen en Erik Haveman. Sluijk is zijn humor duidelijk nog niet verloren. "Je kan wel merken dat de meesten een buikje beginnen te krijgen. Het loopt niet over van kwaliteit", zegt hij met een grijns, "De ploeg die het langst op zijn benen kan staan schiet er aan het eind waarschijnlijk een paar in en wint de wedstrijd." En zo gebeurde het ook. Argon wint door twee late treffers met 2-0.

EMOTIONEEL AFSCHEID

Na de wedstrijd krijgen Sluijk en zijn gezin een aantal cadeau's overhandigd. Een shirt, geld voor een goed doel, en zijn zoon kan nog een outfit tegemoet zien van Liverpool-speler Mohamed Salah. Geregeld door de oude Utrechtse keeper John Achterberg die bij de Premier League-club werkt. Tenslotte is het de beurt aan Sluijk om een dankwoord uit te spreken. De hele avond heeft hij zich flink gehouden, maar dan klinkt er toch emotie in zijn stem. Als hij vertelt dat de avond voor hem en zijn gezin een mooie herinnering zal zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.