RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zuidam: "Er komt geen vervanger voor Nijholt"

1/4
UTRECHT - FC Utrecht stelt geen opvolger aan voor de plotseling opgestapte assistentcoach Luc Nijholt. Dat zegt manager voetbalzaken Jordy Zuidam tegen RTV Utrecht. Nijholt leverde zijn contract in omdat hij vindt dat hij te veel op de achtergrond moet opereren.

"We hebben aan het eind van vorig seizoen uitgebreid geëvalueerd met de technische staf en voor een andere invulling gekozen", legt Zuidam uit. "Jean Paul de Jong is hoofdverantwoordelijk en de assistenten zouden meer veldtraingen gaan doen. Luc zou wat meer naar de achtergrond gaan en heeft open en transparant aangegeven dat hij zich niet goed in die rol kan vinden. Dan is het beter dat we uit elkaar gaan."

René van den Berg in gesprek met Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam


FC Utrecht heeft nu een technische staf met twee veldtrainers en een hoofdcoach. "Dat is bij de meeste clubs ook zo", zegt Zuidam. "We halen dan ook geen vervanger voor Nijholt. Het geld dat nu vrijkomt op de begroting gaan we ook niet in de spelersgroep steken. Ik ben heel tevreden met de selectie die er nu staat."

TIMING

Het moment dat Nijholt kiest om de club te verlaten is niet heel handig met de seizoensopener van PSV in aantocht. Zaterdagavond speelt FC Utrecht de eerste competitiewedstrijd in Eindhoven tegen de regerend landskampioen. "Natuurlijk doet het op menselijk vlak iets met je", zegt De Jong. "Maar tegelijkertijd moeten we professioneel zijn. Ik respecteer Luc's keuze. Als je je ei niet kwijt kunt dan moet je dat zeggen en dat heeft hij gedaan."

Ik respecteer Luc's keuze. Als je je ei niet kwijt kunt dan moet je dat zeggen en dat heeft hij gedaan."
Jean Paul de Jong

Verdediger Sean Klaiber reageert met verbazing op het besluit van Nijholt. "Ik las het in onze groepsapp", zegt hij. "Ik had een goede band met hem en hij leerde mij veel met zijn ervaring. Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar er zal een goede reden voor zijn dat hij weg is. Maar laten we ons vooral bezig houden met de wedstrijd tegen PSV en niet met randzaken. Er hoeft voor mij geen vervanger te komen. De trainingen zijn goed. Zoals het nu staat, staat het gewoon goed." 

De wedstrijd PSV-FC Utrecht is zaterdavond live te beluisteren via Radio M Utrecht.

Jean Paul de Jong respecteert keuze Luc Nijholt


Sean Klaiber werd verrast door vertrek Luc Nijholt


Jordy Zuidam over het vertrek van Luc Nijholt


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht