RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sean Klaiber: "PSV speelt nog niet denderend"

1/7
UTRECHT - Winnen in Eindhoven. De kans dat FC Utrecht dat doet is ongeveer net zo groot als dat Gaston plotseling voor je deur staat met een dikke koffer. Slechts één keer won FC Utrecht in competitieverband bij PSV. Begin jaren '80 werd het 3-2.

Vooruitblik op PSV - FC Utrecht


FC Utrecht had waarschijnlijk op een beter affiche gehoopt voor de start van de competitie. Maar kansloos acht de club zich niet. Hoofdcoach Jean-Paul de Jong rekent erop zijn ploeg ruimte gaat krijgen tegen PSV en in de omschakeling kan toeslaan. "Het is niet de makkelijkste tegenstander, maar wel fijn dat we meteen aan de bak moeten."

Profiteren van de ruimte die we gaan krijgen"
Jean-Paul de Jong

HOE GOED IS PSV?

In de Johan Cruijff Schaal verloor PSV van Feyenoord. Het spel van de landskampioen deed toen bij vlagen pijn aan de ogen."Ik was niet bepaald onder de indruk", blikt speler Sean Klaiber terug, "Maar ja, PSV is zo sluw. Vorig seizoen speelden we heel goed, hadden we eigenlijk met 2-0 voor moeten komen en ineens krijg je ze heel raar tegen en verliezen we de wedstrijd". De Eindhovenaren wonnen toen met 3-0, mede door een eigen goal en een prachtige omhaal van Luuk de Jong. "Hopelijk stellen we onze fans dit keer niet teleur".

Ik vond PSV tegen Feyenoord niet denderend"
Sean Klaiber

OMSCHAKELING

In de voorbereiding werkte FC Utrecht hard aan de omschakeling. Tegen Levante leverde dat al een boel kansen op, al ontbrak de effectiviteit toen nog. "We moeten profiteren van de ruimte die we gaan krijgen bij PSV", ligt De Jong een tipje van de sluier van het strijdplan op. "Maar het moet wel beter uitgevoerd gaan worden." Klaiber sluit zich daar bij aan. "Het is nog fine-tunen. Vaak heeft een spits maar één goal nodig om op gang te komen."

Het eindstation zal waarschijnlijk Cyriel Dessers zijn. Een jaar geleden scoorde hij bij de competitiestart tegen ADO meteen twee keer. "Het zou mooi zijn als dat weer zou lukken. Het wordt een moeilijke opgave, maar met de spelersgroep die we hebben is het zeker niet onmogelijk om wat moois neer te zetten in Eindhoven."

FITTE GROEP

De Jong beschikt over een fitte spelersgroep. Kerk, Makienok en Joosten komen terug van een blessure en zullen nog niet in de basis starten.

Sean Klaiber over PSV
Jean-Paul de Jong


Cyriel Dessers
Willem Janssen over PSV - FC Utrecht
René van den Berg blikt vooruit met Jean-Paul de Jong
Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht