FC Utrecht krijgt pak slaag in Eindhoven

Aanvoerder Willem Janssen kan het niet geloven
Aanvoerder Willem Janssen kan het niet geloven © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht is het seizoen begonnen met een oorwassing tegen PSV. De landskampioen zette FC Utrecht in Eindhoven met 4-0 aan de kant. Het was in de eredivisie het debuut voor Mark van Bommel als hoofdtrainer. Vorige week verloor de oud-international met zijn ploeg de strijd om de Johan Cruijff Schaal van Feyenoord.
We zijn afgeslacht door PSV
Leon Guwara
Leon Guwara - We zijn afgeslacht door PSV
Gastón Pereiro schoot PSV met een mooie vrije trap na ruim een kwartier spelen op voorsprong. De overige drie doelpunten vielen na rust. Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Denzel Dumfries scoorden.

DE JONG GOKT EN VERLIEST

Hoofdcoach Jean-Paul de Jong koos ervoor om zich aan te passen aan de landskampioen. Hij koos voor een uiterst defensieve tactiek (5-3-2) wat niet het gewenste resultaat opleverde.
Jean-Paul de Jong - We worden genekt door drie dode spelmomenten
Het regende op Twitter kritiek van FC Utrecht-supporters die strijd wilden zien.
Aanvoerder Willem Janssen is het niet met de kritiek eens. "De tactiek die we hadden pakte echt wel een paar keer goed uit, maar als je er dan uit kan komen creëren we niets."
Je moet niet alles negatief trekken
Willem Janssen
Willem Janssen - In de eerste helft deden we het helemaal niet zo slecht
PSV nam door de zege direct afstand van Ajax, dat vorig seizoen als tweede eindigde. De Amsterdammers verspeelden in eigen stadion twee punten tegen Heracles Almelo (1-1).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.