Schippers: "Zo maak ik er toch nog een mooi EK van"

© Ankie Hogewind/Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - De Nederlandse sprintvrouwen hebben op de EK atletiek in Berlijn de zilveren medaille veroverd op de 4x100 meter estafette. De Utrechtse Dafne Schippers, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Naomi Sedney spurtten met vloeiende wissels naar de tweede plaats in de finale in een tijd van 42,15.
Schippers, de startloopster, pakte zo haar derde medaille op de Europese titelstrijd in het Olympiastadion. Ze won al brons op de 100 meter en zilver op de 200 meter.
Dafne Schippers is gestart op weg naar haar tweede zilveren medaille
Dafne Schippers is gestart op weg naar haar tweede zilveren medaille © Ankie Hogewind/Fotostudio Red Green Blue
De koningin van de sprint in Berlijn was echter Dina Asher-Smith. Zij pakte met de Britse ploeg de titel op de estafette in 41,88, de beste tijd van de wereld dit jaar. Dat was haar derde gouden sprintmedaille. De Nederlandse sprintploeg verdedigde in Berlijn de Europese titel van twee jaar geleden in Amsterdam. Schippers, Samuel en Sedney maakten toen deel uit van het gouden kwartet.
In de finale was het aan Asher-Smith te danken dat Groot-Brittannië won. Sedney kwam als eerste uit de bocht het laatste rechte stuk op, maar Asher-Smith had een versnelling in huis die de Zoetermeerse niet kon beantwoorden. De tijd van het Oranje-kwartet lag net boven het Nederlands record van 42,04.
VLOEIENDE WISSELS
De wissels waren vloeiend en daar lag zeker de basis voor de zilveren medaille van de Nederlandse sprintvrouwen. Schippers roemde de ploeg. "Het was echt een ontzettend goede race. Alle wissels waren goed. Het is heel leuk om met deze meiden te strijden en ik vind het heel bijzonder dat een klein landje als Nederland gewoon zilver wint" zei de tweevoudig wereldkampioene, die haar derde medaille veroverde op de EK. Dat was haar niet eerder gelukt op een groot kampioenschap. "Zo maak ik er toch een heel mooi toernooi van."
Schippers kan met drie medailles terugkijken op het beste EK uit haar loopbaan
Schippers kan met drie medailles terugkijken op het beste EK uit haar loopbaan © Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue
Schippers was met opzet startloopster. "Ik heb veel wedstrijden in de Diamond League gedaan en minder kunnen trainen op de wissels. Dan is het wat veiliger om te starten, hoef je alleen maar het stokje over te geven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.