Denk en Zet degradeert naar de hoofdklasse

CULEMBORG - De dammers van Denk en Zet zijn gedegradeerd uit de ereklasse. De denksporters uit Culemborg verloren hun laatste wedstrijd met dikke cijfers van Hijket DTC.
De Culemborgers begonnen met een 0-4 achterstand omdat twee borden leeg bleven. Bram Verhoef was de dag er voor getrouwd en Rien Claassen moest zich ziek afmelden.
John van den Borst bevestigde zijn goede vorm deze competitie door opnieuw te winnen. De overige punten kwamen binnen via remises van Pieter Steijlen, Kees van den Bosch, Robert-Jan van den Akker en Tjeerd Harmsma.
John van den Borst werd met zestien punten uit elf wedstrijden topscoorder van het team. Op de algehele topscoorderslijst eindigde hij fraai als tiende. Nationaal topscoorder werd Pim Meurs. De Culemborger, die dit seizoen uit kwam voor het Amsterdamse Hiltex, scoorde uit elf partijen achttien punten. Van Stigt Thans uit Schiedam nam de landstitel over van Denk en Zet.
Denk en Zet zal komend seizoen uitkomen in de landelijke hoofdklasse. Inmiddels hebben al enkele sterkere spelers gemeld dat ze het team willen komen versterken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.