Tusveld maakt debuut in Vuelta

Martijn Tusveld
Martijn Tusveld © Team Sunweb
UTRECHT/VEENENDAAL - Martijn Tusveld maakt over ruim een week zijn debuut in de Ronde van Spanje. De 24-jarige Utrechter is de derde Nederlander in de selectie die Team Sunweb naar de Vuelta stuurt.
Wilco Kelderman staat eveneens aan de start. De Nederlandse klassementsrenner maakt zijn rentree bij de Vuelta, nadat hij door een sleutelbeenbreuk de Ronde van Frankrijk moest missen. Sunweb maakte ook bekend dat Mike Teunissen is opgenomen in de ploeg voor de Vuelta, die 25 augustus van start gaat.
Wilco Kelderman
Wilco Kelderman © Cor Vos |Team Sunweb
De geboren Amersfoorter werd begin juli geopereerd aan zijn rechtersleutelbeen. Aan beide kanten van het gewricht zijn extra stevige plaatjes aangebracht. De 27-jarige wielrenner van De volharding uit Utrecht liep de breuk op bij een valpartij tijdens het Nederlands kampioenschap in Hoogerheide, op 1 juli. Het was al de derde keer dat hij deze typische wielerblessure opliep.
"Het is een klein wonder dat Wilco nu al zijn rentree maakt. Hij heeft hard gewerkt om terug te komen na weer een complexe blessure. We weten nog niet precies hoe stabiel zijn niveau is over meerdere weken, omdat hij geen raceritme heeft opgedaan", zegt ploegleider Aike Visbeek van Sunweb.
Toch mikt de Duits-Nederlandse wielerploeg op het klassement met Kelderman. "We gaan het dag voor dag bekijken en proberen hem in de top van het klassement te houden. In de derde week zullen we kijken hoe Wilco ervoor staat."
De Duitsers Phil Bauhaus, Simon Geschke en Johannes Fröhlinger en de Australiërs Jai Hindley en Michael Storer completeren de equipe van Sunweb voor de 73e editie van de Vuelta.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.