Honkballers Quick mogen blijven hopen op play-offs

© Jan Kruijdenberg
AMERSFOORT - De honkballers van Cityside Appartments Quick mogen blijven hopen op een plaats in de play-offs om de landstitel. De Amersfoorters wonnen donderdagavond de uitwedstrijd tegen Twins met 4-3.
Door die uitslag komt Quick op 14 punten uit 40 duels, twee minder dan DSS en Twins, die met nog twee duels te spelen op de vierde en vijfde plaats staan met 16 punten. De nummer vier in de eindstand mag met de top drie om het landskampioenschap gaan spelen.

KLEIN

De kans dat Quick nog vierde wordt is relatief klein. In de eerste plaats moet de Amersfoortse club zelf de laatste twee duels, komend weekend tegen Twins winnen. Daarnaast moet het hopen dat DSS minimaal één keer verliest van het al gedegradeerde Storks, dat dit seizoen pas drie zeges boekte.

DEGRADATIEPOULE

Als Quick er niet in slaagt op de vierde plaats te komen, gaat het met drie andere clubs in de degradatiepoule spelen. De vier clubs spelen in drie weekends negen duels. De ploeg die als laatste eindigt in die competitie, speelt promotie/degradatieduels tegen de kampioen van de Overgangsklasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.