Timo Letschert: "Ik ben topfit en ik ben er klaar voor"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Timo Letschert is terug bij FC Utrecht. De verdediger, die twee jaar geleden naar het Italiaanse Sassuolo vertrok, werd vrijdagochtend medisch gekeurd en zette 's middags zijn handtekening. FC Utrecht huurt hem voor één seizoen van Sassualo en heeft een optie tot koop.
"Er waren wel wat andere clubs die me wilden huren, zowel in Italië als in in Nederland. En als daar FC Utrecht dan bij zit, is de keuze niet meer zo heel moeilijk", aldus Letschert, die tussen 2014 en 2016 ook al bij FC Utrecht speelde en in die tijd zelfs voor Oranje werd geselecteerd.
De concurrentie is moordend, maar ik ben een killer
Timo Letschert
Met de komst van Letschert heeft FC Utrecht vijf eredivisiewaardige centrale verdedigers. Naast Letschert zijn dat captain Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Mark van der Maarel en de nieuwe Zweedse aanwinst Emil Bergström. "De concurrentie is moordend, maar ik ben een killer", zegt Letschert lachend. "De beste speelt, ik ben gewend om de concurrentie aan te gaan."
Timo Letschert is blij om weer 'thuis' te zijn
"Ik denk dat we er een mooi seizoen van kunnen maken, want er staat een goed team. Ik ben topfit, en ik ben er klaar voor", besluit hij.
Timo Letschert: De concurrentie is moordend, maar ik ben een killer

GROOT

Mede door de komst van Timo Letschert is de selectie van FC Utrecht zo groot geworden dat de club het vertrek van een aantal spelers niet uitsluit.
We streven naar een zo sterk mogelijke selectie en daar hoort concurrentie bij
Jordy Zuidam
 Inmiddels heeft FC Utrecht over de vijftig contractspelers. "Daar zitten ook de spelers van Jong FC Utrecht bij, dus dat is zoals het is", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam, "Letschert past nog netjes binnen de begroting. Daarnaast streven we naar een zo sterkt mogelijke selectie en daar hoort concurrentie bij."
Timo Letschert: "Belangrijk dat ik veel kan spelen"
Jordy Zuidam: "Ook met Letschert nog netjes binnen de begroting"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.