De Jong kondigt wijzigingen aan voor duel tegen PEC Zwolle

© fcutrecht.nl
UTRECHT - De beste remedie na het gezeur over een slechte wedstrijd, is het winnen van de volgende. En dus weet FC Utrecht wat het te doen staat, komende zondag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De kater van de 4-0 nederlaag bij PSV moet in de eigen Galgenwaard worden weggespeeld.

SPELHERVATTINGEN

Jean-Paul de Jong is uiterst kritisch over hetgeen zijn ploeg bracht in Eindhoven, waar drie van de vier tegengoals vielen uit spelhervattingen. "Dan heb je het over het nakomen van afspraken. Dat heeft me zeker niet tevreden gestemd," stelt de manager.
PSV viert één van de vier treffers tegen FC Utrecht
PSV viert één van de vier treffers tegen FC Utrecht © Orange Pictures

WIJZIGINGEN

Het is duidelijk: er zal tegen PEC een andere basiself staan als tegen PSV. "Maar welke elf dat zijn ga ik nog niet zeggen, want de spelers weten het nog niet", aldus De Jong. De manager geeft wel aan dat hij terug zal vallen op het vertrouwde 4.4.2, en niet zoals in Eindhoven 5.3.2 zal gaan spelen. "In 4.4.2. zijn we thuis al een tijdje ongeslagen."
Wij willen graag het initiatief aan de bal hebben
Jean-Paul de Jong
"Wij willen graag het initiatief aan de bal hebben. Tegen PSV lukte dat niet, maar in eigen stadion gaan we dat zeker opzoeken."
Jean-Paul de Jong: "We willen de prestaties van vorig jaar verbeteren"
BERGSTRÖM
Hoewel De Jong het niet hardop wil zeggen, lijkt de kans groot dat de Zweedse verdediger Emil Bergström zondag zal debuteren voor FC Utrecht. "We hebben hem niet voor niets gehaald. Hij heeft eigenschappen waarmee hij een ploeg op sleeptouw kan nemen."
"We hebben Emil Bergström niet voor niets gehaald"
"We hebben Emil Bergström niet voor niets gehaald" © FCUtrecht.nl

LETSCHERT

Vrijdag werd ook bekend dat Timo Letschert terugkeert bij FC Utrecht. Daarmee zijn er voor de Jong nóg meer mogelijkheden voor de posities centraal achterin. Wij willen de vijfde plaats van vorig jaar verbeteren", stelt De Jong. "Om blessures en schorsingen op te vangen willen we dat elke postitie dubbel bezet is."
Jean-Paul de Jong: "Letschert is niet gehaald om op de bank te zitten"
Dat hij daardoor te maken gaat krijgen met ontevreden spelers, neemt de manager op de koop toe. "Iedereen tevreden houden is onmogelijk."  De Jong vertelt verder dat Letschert niet gehaald is om op de bank te zitten. Tel daar het vertrouwen in Bergström bij op rijst de vraag wat dat gaat betekenen voor aanvoerder Willem Janssen, die na het vertrek van Letschert naar Italië werd omgeschoold tot verdediger. Krijgen we een terugkeer van Janssen op het middenveld? "Ook dat is een optie. Na Rico Strieder, die we zondag nog moeten missen moet iemand die positie bekleden. Daar hebben we Urby Emanuelson voor, maar dat zou Willem ook kunnen doen."
Willem Janssen hoeft niet zo nodig terug naar het middenveld: "Ik zie mezelf nu als centrale verdediger"
Janssen zelf zit nog niet te denken aan een terugkeer op het middenveld. "O, daar overval je me een beetje mee", zegt hij lachend, "Natuurlijk ben ik nog steeds multi-functioneel, maar ik blijf me vooralsnog gewoon richten op de positie van centrale verdediger."
Sander van de Streek: "Ik hoop dat ik gewoon weer op het middenveld speel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.