Eemdijk wint bij debuut in KNVB Beker

© VV Eemdijk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor het eerst in het 39-jarig bestaan van Eemdijk stond de club in de KNVB beker. De kampioen van de hoofdklasse van vorig seizoen wordt daarin wel meteen naar zijn plek verwezen, want de ploeg van trainer Hans van Arum moest beginnen in de eerste voorronde van de KNVB Beker. Het is als Ajax dat het hoofdtoernooi van de Champions League hoopt te bereiken.
De tegenstander van de derdedivisionist uit Bunschoten-Spakenburg was hoofdklasser Vlissingen, dat op een 3-0 nederlaag werd getrakteerd.
Geen moment getwijfeld of we vandaag wel zouden winnen
Jeffrey van de Dikkenberg
Op het eigen sportpark wist Eemdijk met veel pressie de Zeeuwen meteen tegen de muur te zetten. Dat resulteert in tal van mogelijkheden in de eerste helft, maar lange tijd lijkt niemand bij de groen-zwarten de trekker te durven overhalen. Vlak voor rust is het plotseling toch raak. De scheidsrechter heeft het fluitje al in zijn mond gestopt om af te fluiten voor het einde van de eerste helft als Jeffrey van de Dikkenberg ineens oog in oog met de doelman van Vlissingen staat en binnenschiet.
Jefrrey van de Dikkenberg schiet Eemdijk op voorsprong

PRIMEUR VOOR EEMDIJK

Het is het eerste doelpunt ooit voor Eemdijk in de KNVB Beker. "Lekker! Dat geeft persoonlijk, maar ook voor het team een goed gevoel. En het moment vlak voor rust is toch een tikje voor de tegenstander", zegt Van de Dikkenberg. "We hadden ze dik in de tang. En in de tweede helft hadden we ze eigenlijk helemaal klem".
Jeffrey van de Dikkenberg: "Ik denk dat we tevreden moeten zijn met 3-0"
Achterin geeft Eemdijk weinig weg. Af en toe zorgt een slordigheidje ervoor dat Vlissingen het doel van Gerben-Jan Ruizendaal onder vuur kan nemen, maar sprake van paniek is er geen moment bij de mannen van Van Arum.
Ik heb doorgewinterde jongens achterin staan
Hans van Arum
In de 68e minuut slaat Eemdijk opnieuw toe. Dit keer uit een dood spelmoment. Een vrije trap van Renco van Eeken wordt prachtig binnengekopt door Yannick Bouw.
Yannick Bouw kopt Eemdijk op 2-0
Bouw krijgt het nogmaals op zijn heupen in de 73e minuut als de invaller zakelijk afrondt na een fout achterin de Vlissingen-defensie. Het blijft bij 3-0, maar de score kan nog groter kunnen uitvallen gezien de kansenregen van Eemdijk in de tweede helft. Achterin geeft de ploeg weinig meer weg.
Bouw profiteert van een misverstand achterin en maakt 3-0
Hans van Arum is tevreden na de eerste officiële wedstrijd met Eemdijk. Hij kwam over van Derde divisionist VVOG uit Harderwijk. "Natuurlijk kan ik alleen maar tevreden zijn als je met 3-0 wint. Maar gezien de kansen in de tweede helft had het ook wel 5-0 kunnen zijn."
Hans van Arum: "We willen kijken of we zo lang mogelijk in die beker kunnen blijven"
"Uiteindelijk vind ik dat we het organisatorisch goed gedaan hebben. We zijn geduldig gebleven en hebben in de de tweede helft eigenlijk niets meer weggegeven.

OP NAAR UNA

"De voorbereiding was niet altijd even fantastisch. We hebben een grote groep nieuwelingen en dat is toch even afstemmen op elkaar", zegt Van de Dikkenberg, "Dit is toch een goede opstap naar volgende week als de competitie begint en het is lekker dat we verder bekeren, dus op naar UNA!"
In de 2e voorronde neemt Eemdijk het woensdagavond om 20.00 op tegen Derde divisionist UNA in Veldhoven.