Hercules mist Blijham in bekerduel tegen ASWH

Matthijs Blijham is geblesseerd
Matthijs Blijham is geblesseerd © Geert Lommers
UTRECHT - Hercules moet het woensdag in de bekerwedstrijd tegen ASWH stellen zonder Matthijs Blijham. De verdediger is nog steeds geblesseerd. Middenvelder Luc den Otter heeft last van een lichte blessure. Of hij speelt is twijfelachtig. Colin Broers is op de weg terug na lang blessureleed. Hij traint weer mee maar zal het bekerduel nog aan zich voorbij moeten laten gaan.
Zowel Hercules als ASWH kwamen afgelopen weekend al in actie in de eerste voorronde van de KNVB beker. Hercules won na een 2-0 achterstand met 4-2 van 1e klasser Bekkerveld. ASWH had wat minder problemen met MASV. De 3e klasser werd met 5-0 verslagen.

AGTERBERG

ASWH is net als Hercules derde divisionist, maar speelt in de zaterdagafdeling. De club uit Henrdik Ido Ambacht werd in 2005 landskampioen, door in de finale het Mijdrechtse Argon te verslaan. Trainer is Houtenaar Cesco Agterberg, oud trainer van onder meer Sportlust'46. Vorg seizoen stapte hij voortijdig op bij het Utrechtse DHSC. 
Houtenaar Cesco Agterberg is trainer van ASWH
Houtenaar Cesco Agterberg is trainer van ASWH © Website Alphense Boys
ASWH werkt met een grotendeels nieuwe selectie. Agterberg begroette aan het begin van de voorbereiding maarliefst 15 nieuwe spelers. Tot de grote groep spelers die zijn vertrokken behoorde ook voormalig Spakenburg-spits Peter de Lange.

WINNAAR

De winnaar van het duel, dat om 18.00 uur begint, plaatst zich voor de eerste ronde van de KNVB beker, waarin ook de profclubs instromen. Vorig seizoen trof Hercules in dat stadium van het toernooi FC Groningen. Die wedstrijd werd toen gespeeld in de Galgenwaard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.