Van Veenendaal en Van de Sanden in Oranjeselectie

Shanice van de Sanden
Shanice van de Sanden © Geert Lommers
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor het laatste groepsduel tegen Noorwegen in de strijd om WK-kwalificatie, op 4 september in en tegen Noorwegen.
Tot de selectie behoren ook de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal (Arsenal) en Shanice van de Sanden uit IJsselstein (Olympique Lyon).Esmée de Graaf uit Bunschoten-Spakenburg zit niet bij de groep.
Oranje is momenteel koploper in groep 3 met negentien punten uit zeven wedstrijden. Noorwegen heeft een achterstand van vier punten, maar heeft één duel minder gespeeld. Op 31 augustus speelt Noorwegen tegen Slowakije. Als de Noorsen deze wedstrijd winnen moet Nederland op 4 september minimaal gelijkspelen om voor de tweede keer in de historie verzekerd te zijn van kwalificatie voor het WK.
Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal © Geert Lommers
Als Noorwegen op 31 augustus verliest van Slowakije is Nederland direct gekwalificeerd. Bij een gelijkspel tussen de Noren en Slowaken mag Nederland in Noorwegen met één doelpunt verschil verliezen. Wanneer Nederland en Noorwegen op 4 september evenveel punten hebben telt in eerste instantie het onderlinge resultaat, gevolgd door het doelsaldo. In deze kwalificatiereeks won Nederland op 24 oktober 2017 met 1-0 van Noorwegen.
Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal vindt van 7 juni tot en met 7 juli 2019 plaats in Frankrijk. De groepswinnaars van de zeven Europese poules plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play-offronde om het laatste WK-ticket. Frankrijk is als gastland automatisch gekwalificeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.