KNVB Beker: GVVV en IJsselmeervogels nu al uitgeschakeld

GVVV-coach Niek Oosterlee baalt.
GVVV-coach Niek Oosterlee baalt. © Geert Lommers
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De tweede divisieclubs GVVV en IJsselmeervogels zijn nu al uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker.
De Veenendalers verloren in de tweede voorronde thuis kansloos van TEC (0-3), dat een klasse lager speelt. IJsselmeervogels uit Spakenburg trok aan het kortste eind tegen Noordwijk. IJsselmeervogels, dat alle acht de oefenwedstrijden voorafgaande aan het bekerduel had gewonnen, kwam via Robbert Lijfveld en Gévéro Markiet op 2-0, maar zag Noordwijk na verlenging verder bekeren.

GESCHIEDENIS

Daarmee flikt Noordwijk hetzelfde kunstje al twee jaar geleden. Ook toen kwamen de Vogels in de beker tegen Noordwijk met 2-0 voor, en ook toen gingen de Zuid Hollanders door. In 2017 was de afgang nog een graadje erger, omdat Noordwijk toen ook lange tijd met tien man speelden.

GVVV

GVVV startte aardig, maar na een klein half uur werd het spel steeds slordiger. Nog voor rust stond het 0-2 door een treffer van Serhat Koç en een eigen doelpunt van Robin Mulder. In de tweede helft maakte Koç ook de 0-3. GVVV drong in de slotfase nog aan, maar kwam niet meer tot scoren.
Het eigen doelpunt van Robin Mulder
Het eigen doelpunt van Robin Mulder © Geert Lommers
GVVV toonde zich de afgelopen seizoenen juist meer dan eens een cupfighter. In 2010 werden de profs van Excelsior en Sparta uitgeschakeld, vorig jaar onderging FC Dordrecht hetzelfde lot. Dit jaar blijkt een Derde divisionist dus een maatje te groot.
Zaterdag wacht GVVV het eerste competitieduel van het seizoen uit tegen Excelsior Maassluis. IJsselmeervogels moet op bezoek bij Scheveningen.
Luister hier de radiobijdrage van de wedstrijd GVVV - TEC

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.