Groenewegen wint en is recordhouder in Veenendaal

VEENENDAAL - Dylan Groenewegen uit Abcoude heeft de 33e editie van de wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal gewonnen. De 25-jarige sprinter van LottoNL-Jumbo won na 191,5 kilometer de massasprint in Veenendaal.
Groenewegen kwam vroeg op kop, maar liet niemand meer passeren. Wouter Wippert van Roompot finishte in het wiel van de winnaar als tweede, de Noor Sondre Holst Enger completeert het podium.
Het is de derde keer dat Groenewegen de koers door de Utrechtse Heuvelrug wint. Daarmee is hij de nieuwe recordhouder. Eerder zegevierde de Abcoudenaar in 2015 en 2016.

KOERS

Met nog zo'n twintig kilometer en één beklimming van de Grebbeberg te gaan had het peloton de laatste vluchters ingerekend. Daarop volgde een finale met veel demarrages. Michel Kreder en de Belg Dimitri Peyskens probeerden het in de slotkilometers, maar ze kregen hooguit tien seconden voorsprong. Onder aanvoering van de wielrenners van LottoNL-Jumbo kwam alles weer bij elkaar en maakte Groenewegen het overtuigend af.
RTV Utrecht zond de wedstrijd live uit. Een herhaling van die uitzending is morgen te zien, om 15.00 uur op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.