Debutant Scheveningen lastige klus voor IJsselmeervogels

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Na een ongeslagen reeks in de voorbereiding, kreeg IJsselmeervogels dinsdag een de beker een flinke tik te verwerken. De Rooien verspeelden tegen een Noordwijk, dat een divisie lager speelt, een 2-0 voorsprong, en verloren na verlenging met 3-2. Zaterdag moet de ploeg van Ted Verdonkschot zich revancheren in de uitwedstrijd tegen promovendus Scheveningen.

LES

"Noordwijk legde na rust tekortkomingen bloot die in de voorbereiding niet blootgelegd waren", zegt Verdonkschot. "Dat is jammer, maar ook een goeie les voor de competitiestart."
Ted Verdonkschot
Ted Verdonkschot © Orange Pictures

LASTIGE KLUS

Scheveningen is traditioneel een lastige opponent voor de vogels. De ploeg promoveerde vorig seizoen via de play-offs naar de Tweede divisie, door TEC Tiel te verslaan. Scheveningen is voor IJsselmeervogels altijd een lastige opponent. Zes keer eerder gingen de Rooien op bezoek op Houtrust, vier keer won Scheveningen. Twee keer gingen de punten mee naar de Westmaat.
Het is te makkelijk om te denken dat we wel even kampioen gaan worden
Ted Verdonkschot

DOELSTELLING

Hoewel IJsselmeervogels zich behoorlijk versterkte en door sommigen als titelkandidaat wordt gezien, houdt Verdonkschot de doelstelling bescheiden. "We willen het gat met de top kleiner maken", zegt de Haarlemmer. "Het is te makkelijk om te denken dat we wel even kampioen gaan worden omdat een paar goeie nieuwe spelers hebben aangetrokken."

LIVE

De wedstrijd Scheveningen - IJsselmeervogels begint zaterdagmiddag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.