Eemdijk-trainer Van Arum: "Handhaven is het doel"

Eemdijk viert de promotie naar de Derde divisie
Eemdijk viert de promotie naar de Derde divisie © RTV Utrecht / Menno Schilder
EEMDIJK - Eemdijk maakt zich op voor het debuut in Derde divisie. De derde club van Bunschoten-Spakenburg ontvangt zaterdag VVOG uit Harderwijk. Trainer Hans van Arum is optimistisch.
"De sfeer was deze week uitstekend, na de bekerwinst op UNA", zegt Van Arum. "Daarmee hebben we laten zien dat van een grenommeerde Derde divisieclub kunnen winnen." Ook de uitschakeling van IJsselmeervogels door Noordwijk droeg bij aan de goede sfeer. "Wij zitten in het hoofdtoernooi van de beker, de Vogels niet. Dat leeft wel in het dorp."
Toch blaast Van Arum niet te hoog van de toren. "Onze doelstelling is handhaven. Simpel. Maar de winst op UNA geeft wel vertrouwen."
Bij Eemdijk keert zaterdag Jasper Bolland terug in de selectie. "Maar hij begint op de bank", zegt Van Arum. "Het elftal heeft zonder hem ook top gepresteerd, en we moeten voorzichtig zijn met hem."
Van Arum: "De drie punten zijn belangrijker dan mijn rancune"
Van Arum: "De drie punten zijn belangrijker dan mijn rancune" © Orange Pictures
Dat Eemdijk de competitie begint tegen VVOG is voor Van Arum een leuke bonus. "Ik ben daar vorig jaar niet op een leuke manier weggegaan. Er zijn een paar tc-leden die ik graag wil verslaan. Maar de drie punten zijn belangrijker dan mijn rancune."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.