FC Utrecht en Elinkwijk sluiten vrede

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht en Elinkwijk beginnen een hernieuwde samenwerking. De Utrechtse amateurclub gaat fungeren als RAC-club van de eredivisionist. Dat kondigt clubeigenaar Frans van Seumeren vrijdag aan in het RTV Utrecht programma Een Berg Sport met René van den Berg. "Zondag gaan we tekenen in mijn Sky-box en dan is Elinkwijk terug bij FC Utrecht".

BREUK

In het verleden werkten beide clubs ook al samen, maar na een onenigheid keerde Elinkwijk FC Utrecht de rug toe en ging het met Ajax samenwerken. PSV maakte ook jarenlang gebruik van de Utrechtse talentenvijver, die ondermeer Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati voortbracht.
We hebben een zomer gedraaid om trots op te zijn
Jordy Zuidam

ZUIDAM

Naast Frans van Seumeren schuift ook directeur voetbalzaken Jordy Zuidam aan. Iemand die Van Seumeren weer veel geld gekost heeft tijdens de transferperiode. Van Seumeren haalt er zijn schouders voor op, "Je wil op een hoger level komen. Dus elke euro die we extra verdienen gaat naar nieuwe spelers. Wij willen in die top zes blijven en dan is dit noodzakelijk." Zuidam is ook blij met de spelers die hij heeft weten binnen te halen. "We hebben een zomer gedraaid waar we trots op zijn. Maar, ik doe het niet alleen. Er is ook een grote rol weggelegd voor de scouting."
Frans van Seumeren: "Ajax, Feyenoord en PSV mogen best bellen, maar kennen niet de vriendschap tussen Jordy en mij"
CAFÚ
Ook Gert Kruys is tevreden over de groep die Zuidam samenstelde. "Wat mij enorm beviel waren de combinaties tussen Gustafson, Klaiber en Van Overeem en de doelpunten die dat opleverde. Klaiber was fantastisch ik denk dat ik hem voortaan Cafú ga noemen", verwijzend naar de Braziliaanse rechtervleugelverdediger. "Als ik een speler in het vizier heb bijt ik me er in vast", zegt Zuidam, "Het is mooi om te zien dat de spelers in FC Utrecht geloven en het zien zien als het juiste platform om weer de volgende stap te maken."
Nu moeten we ophouden met complimenten geven, anders raken we Jordy nog kwijt aan PSV
Frans van Seumeren

NOOIT UITGEWINKELD

FC Utrecht blijft de transfermarkt in de gaten houden. Als moet je het nu vooral zien als 'windowshopping'. FC Utrecht wil kunnen toeslaan als er plotseling een speler vertrekt. De terugkeer van Timo Letschert zat niet in de planning. "Op een gegeven moment denk je de selectie staat, maar als er zo'n buitenskans voordoet ga je toch weer nadenken", zegt Van Seumeren. "Jordy is kritisch gaan kijken en heeft doorgeselecteerd. Buitengewoon knap", voegt Gert Kruys toe. "Nou moet je ophouden, want anders raken we hem straks kwijt aan PSV", rond Van Seumeren het onderwerp kundig af.
Gert Kruys: "Spelers gaan vaak te vroeg weg bij FC Utrecht"

ODE

Ook dit seizoen is Korneel Evers weer van de partij. In de eerste ode deze competitie staat de dichtende supporter ook stil bij de nieuwe aanwinsten.
De Ode van Korneel Hendriks

AAN DE TAP MET AP

Appie Boonen ontvangt in zijn café wekelijks een supporter met mooie anecdotes, ervaringen en persoonlijke verhalen over FC Utrecht. Aanmelden kan via Appie@rtvutrecht.nl
De prognoses en Tip-Kick

PROGNOSE

De mannen aan tafel zijn uiteraard weer bijzonder positief over de uitkomst van de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.
De prognoses en Tip-Kick
Gert Kruys, die met het spelletje Tip-Kick zijn eerste zege binnenheeft, voorspelt een kleine zege en ook Korneel Evers en Appie Boonen verwachten drie punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.