Drie regiogenoten aan start Vuelta

Dylan van Baarle
Dylan van Baarle © Team Sky
VEENENDAAL/UTRECHT - Drie regiogenoten beginnen zaterdag aan de Vuelta a España, de laatste grote wielerronde van het jaar. Veenendalers Wilco Kelderman en Dylan van Baarle staan aan het vertrek in Spanje, evenals Martijn Tusveld uit Utrecht.

TUSVELD

Even voor half zes begint het wielerspektakel in Málaga met een individuele tijdrit van acht kilometer. Utrechter Tusveld begint om 17.34 uur aan zijn missie. Het is voor hem zijn debuut in een grote ronde.

KELDERMAN

Bij Sunweb is Tusveld ploeggenoot van klassementsrenner Kelderman, die zijn comeback na een slepende schouderblessure. Daardoor miste de Veenendaler de Tour de France. Om 19.46 uur begint Kelderman, die vorig jaar vierde werd in de Vuelta, aan zijn tijdrit.

VAN BAARLE

Nederlands kampioen tijdrijden Van Baarle rolt om 17.45 uur van het startpodium. Hij zal voor het eerst zijn rood-wit-blauwe trui tonen in een grote ronde. Eerder moest hij een teleurstelling verwerken nadat hij niet geselecteerd werd voor de Ronde van Frankrijk. Voor Van Baarle zal de openingstijdrit een van de kansen voor zichzelf zijn; zijn rol zal voornamelijk in dienst zijn van de kopmannen bij Sky.
De Vuelta a España duurt nog tot en met 16 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.