LIVEBLOG: FC Utrecht zwijnt in slotfase tegen VVV-Venlo (1-1)

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht wil het goede resultaat van vorige week  een vervolg geven. De ploeg van Jean-Paul de Jong neemt het in de eigen Galgenwaard op tegen VVV-Venlo. Het duel is LIVE te horen op Radio M Utrecht vanaf 14:30 en wordt zoals altijd verslagen door René van den Berg en analist Gert Kruys.
EINDSTAND: 1-1
90+4' Het eindsignaal heeft geklonken in de Galgenwaard. FC Utrecht komt niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo.
90' Oei, oei, oei... Een reuzenkans voor Ralf Seuntjens. Zijn schot belandt, gelukkig voor de thuisploeg, recht in de handen van goalie Jensen.
'83 Opoku is een ware plaag voor de Utrechtse defensie. Hij komt één-op-één met goalie David Jensen, maar zijn poging verdwijnt in het zijnet.
82' FC Utrecht dringt aan! VVV-Venlo wordt teruggedrongen. Krijgen de manschappen van De Jong nog een kans op de winnende treffer?
76' OEI! Een keihard schot van Sean Klaiber eindigt op de vuisten van Unnerstal. Makienok komt in de rebound ten val, maar Makkelie wuift het weg: 1-1
64' Geknoei in de Utrechtse achterhoede levert een reuzenkans op voor Johnatan Opoku (VVV-Venlo). Hij schrikt echter en schiet ruimschoots over.
60' Vers bloed bij FC Utrecht, waar Simon Makienok en Timo Letschert zich opmaken voor een invalbeurt. Makienok debuteert in de Galgenwaard en komt in de plaats van Simon Gustafson. Letschert vervangt Emanuelson.
'48 De stand is gelijk in de Galgenwaard: na een vermeende overtreding van Urby Emanuelson benut Susic de toegekende strafschop: 1-1.
45' We gaan aan de thee. De stand bij FC Utrecht - VVV-Venlo is 1-0 dankzij een prachtige treffer van Nicolas Gavory.
44' Vlak voor rust veert het publiek nog één keer op als Van de Streek keihard naast kopt nadat de bal verlengd werd door Bergström. Hij stond echter in buitenspelpositie waardoor een eventueel doelpunt sowieso niet geteld had.
40' Het doelpunt van Gavory is één van de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft. Venloos gevaar viel nauwelijks te noteren, behoudens een schot van Tino-Sven Susic na slordig balverlies aan Utrechtse zijde.
'26 Gavory heeft het op zijn heupen en probeert het nogmaals van grote afstand. Dit schot belandt echter op de tribune van de Bunnikside.
Ik heb er ook weleens één zo gemaakt, maar dat was in de warming-up
Gert Kruys
'23 DOELPUNT! Wat een prachtige treffer van Nicolas Gavory. De Fransman verschalkt Lars Ünnerstal met een héérlijk afstandsschot: 1-0!
19' Sean Klaiber bereikt Gustafson rond het strafschopgebied. Het schot van de Zweed waait de tribune in.
17' Na een kwartier spelen lijken de rollen verdeeld: de gasten uit Venlo houden tegen, terwijl de ploeg van Jean-Paul de Jong door de verdedigende stellingen probeert te voetballen. Tot grote kansen leidde het nog niet aan beide kanten: 0-0
'4 Na een knappe actie van debutant Boussaid wordt de voorzet net niet goed geraakt. Eerste kansje voor de FC, maar nog 0-0 in de Galgenwaard!
1' De handen zijn geschud, de mouwen opgestroopt: er is afgetrapt bij FC Utrecht - VVV-Venlo!
- Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in 1-0 in het voordeel van FC Utrecht. Het enige doelpunt werd toen gemaakt door de inmiddels vertrokken Mateusz Klich, die gisteren nog bij het Engelse Leeds United in de basis startte.
- Bij FC Utrecht ontbreekt de geschorste Joris van Overeem. De middenvelder ontving vorige week een rode kaart in het duel met PEC Zwolle en is zodoende geschorst. Hierdoor debuteert nieuweling Othman Boussaid in de basiself van de Domstedelingen.

OPSTELLINGEN:


FC Utrecht: Jensen, Guwara, Kerk, Gustafson, Bergström, Janssen ©, Klaiber, Van de Streek, Gavory, Boussaid, Emanuelson
VVV-Venlo: Unnerstal, Kum, Promes, Röseler, Janssen, Post, Rutten, Susic, Grot, Seuntjens, Samuelsen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.