FC Utrecht lijdt puntverlies na ontluisterende tweede helft

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is er niet in geslaagd het thuisduel met VVV-Venlo te winnen. De ploeg uit de Domstad bleef na anderhalf uur voetballen steken op een 1-1 gelijkspel, ondanks een prachtige treffer van Nicolas Gavory.
Blikvanger in het eerste bedrijf van het treffen was de 18-jarige Belgische debutant Othmane Boussaid, die met zijn fraaie acties deed denken aan landgenoot Dries Mertens. Het hoogtepunt kwam echter van Nicolas Gavory, die de Galgenwaard deed juichen door te tekenen voor de 1-0 met een prachtig afstandsschot. De thuisploeg had in het restant van de eerste helft weinig te duchten van de Venlose gasten, behoudens een schot van Tino-Sven Sustic.
Jean-Paul de Jong:"We hadden naar het einde toe meer moeten brengen"
Hoe anders was dat in de tweede helft, toen invaller Johnatan Opoku meteen voor gevaar zorgde in het Utrechtse strafschopgebied. In de daaropvolgende scrimmage kreeg VVV-Venlo een strafschop toegekend, na een overtreding van Urby Emanuelson op Ralf Seuntjens. De penalty werd resoluut binnengeschoten door Susic, die daarmee voor gelijkmaker tekende.
Simon Makienok keek lang uit naar zijn debuut in de Galgenwaard
Het was exemplarisch voor de tweede helft van de ploeg uit de Domstad, waarin het qua niveau ver terugviel. In de slotfase maakte Simon Makienok zijn officiële debuut in de Galgenwaard, in een ultieme poging de winnende treffer af te dwingen. De grootste kans was echter voor de ploeg van Maurice Steijn. Invaller Opoku, die bij de gelijkmaker ook al een belangrijke rol vertolkte, faalde één-op-één met FC Utrecht-doelman David Jensen en zag zijn poging in het zijnet verdwijnen.
23' Nicolas Gavory [1-0]
48' Tino-Sven Susic [1-1, pen.]
FC Utrecht blijft door het puntverlies steken op een tiende plaats in de eredivisie. De Utrechters hebben na drie wedstrijden vier punten verzameld en nemen het volgende week in Sittard op tegen promovendus Fortuna.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.