Van Zanen: Ik ga ervan uit dat het goed komt met de Vuelta

© ANP
UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht gaat ervan uit dat de Vuelta in 2020 naar Utrecht komt. Dat zei hij na een bezoek aan de start van de wielerronde in Spanje.
Van Zanen was daar om de start van de Vuelta naar onder meer Utrecht te halen in 2020. Hij vertrok uit Spanje "met een goed gevoel".
"Het algemene beeld is positief", aldus de burgemeester. "Ze willen heel graag. Wij zijn natuurlijk ook enthousiast, maar het is daarom des te meer zaak om de laatste dingetjes, met centen en logistiek, te regelen. Ik ga ervan uit dat het goed komt, maar het moet nog wel even gebeuren."
De Utrechtse delegatie in Spanje bestond onder meer uit het Business Peleton Utrecht, dat eerder ook al succesvol lobbyde om de start van de Tour de France naar Utrecht te halen.

JOCHIE

Van Zanen maakte tijdens zijn bezoek ook kennis met renner Martijn Tusveld. De Utrechter finishte vandaag als 163e, na winnaar Alejandro Valverde. De burgemeester is trots op zijn stadsgenoot. "Ik ben bij hem geweest voordat de koers begon. Dat was zo leuk. Echt zo'n Utrechts jochie. Daar word ik heel blij van."
Wilco Kelderman kwam bij de tweede etappe als vierde over de finish. De renner uit Veenendaal staat na het openingsweekend van de Ronde van Spanje op de derde plaats in het algemeen klassement.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.