Nicolas Gavory: "Ik kreeg zin in FC Utrecht door de verhalen van Sébastien Haller"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Nicolas Gavory gaf zondag zijn visitiekaartje af bij FC Utrecht. De 23-jarige Fransman, die afgelopen zomer overkwam van Clermont Foot, maakte tegen VVV Venlo zijn eerste competitietreffer in de Galgenwaard.
Zo klonk zondag de 1-0 in Namen & Rugnummers
RTV Utrecht sprak met de nieuweling. "Ik speel op het middenveld, centraal of op links", vertelt Gavory. "Ik geef graag de laatste pass. Vorig jaar gaf ik veel assists, dit jaar hoop ik wat meer te scoren."
Gavory: "Dit jaar hoop ik wat meer te scoren"

LANDGENOTEN

Twee Fransmannen waren belangrijk voor Gavory's transfer naar FC Utrecht. Hij hoorde in januari van FC Utrecht-scout en landgenoot Didier Martel dat de club interesse in hem had. In de winter kwam het nog niet tot een transfer, maar in de zomer zei de middenvelder 'ja' tegen een aanbieding van FC Utrecht.
Sébastien Haller was heel postitief over de club
Nicolas Gavory
De andere was Sébastien Haller. "Ik kende de club door verhalen van Sébastien Haller, met wie ik bij Auxerre samengespeeld heb. Hij was heel positief over FC Utrecht. Daardoor kreeg ik zin om de stap te zetten", aldus Gavory.
Haller was positief over de club

NEDERLAND

En nu is Gavory dus in Nederland. Dat is niet altijd makkelijk. "Ik spreek wat Engels, dat heb ik geleerd op school. Ik probeer dat te verbeteren, want Nederlands leren lijkt me heel moeilijk. Gelukkig kunnen de twee Belgen in de selectie zo nu en dan als tolk optreden."
Nicolas Gavory in gesprek met RTV Utrecht
Nicolas Gavory in gesprek met RTV Utrecht © FC Utrecht, Joris van Peer
De aanpassing verloopt vooralsnog goed. "Het gaat lekker, mijn ploeggenoten hebben me goed opgevangen. FC Utrecht is een familie, dat helpt me echt om me aan te passen."
Gavory: "FC Utrecht is een familie"
"Nederland is een mooi, rustig land, met leuke mensen. Utrecht is een mooie stad. Amsterdam is niet ver, dat is ook een mooie stad." Na die opmerking haast de Fransman zich te zeggen dat hij positief is over de stad, niet over de club die er vandaan komt.

AMBITIES

Of FC Utrecht zijn eindstation is als voetballer, laat Gavory in het midden. "Ik heb hier voor vier jaar getekend, en geef mezelf de tijd om me te ontwikkelen. Als ik beter word, kan ik misschien hogerop. Hopelijk kan de club me daarbij helpen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.