Primeur voor DOVO en Eemdijk

© Jeroen van den Berg
VEENENDAAL - DOVO en Eemdijk beleven zaterdag in de Derde divisie beide een primeur. Zowel de ploeg van Gert Kruys als die van Hans van Arum treft een tegenstander tegen wie nog nooit een competitieduel werd gespeeld.

DOVO

DOVO, dat de competitie vorige week begon met een nederlaag tegen Hoek, gaat op bezoek bij SJC. De club uit Noordwijk is, net als de tegenstander van vorige week, een promovendus. Dat DOVO en SJC elkaar nog nooit troffen, komt mede doordat SJC een zondagclub is. De zwart-witten zijn door een overschot aan zondagclubs in de zaterdagpoule van de derde divisie ingedeeld.
Webpagina van de A-selectie van SJC
Webpagina van de A-selectie van SJC © Website SJC
Daarin begon de Sint Jeroen's Club vorige week met een nederlaag. Uit tegen Harkemase Boys werd het 3-2. SJC, getraind door oud prof Sjaak Polak, werd vorig jaar kampioen van de hoofdklasse A. De club is de laatste jaren hard omhoog geschoten, want in 2016 werd nog de promotie naar de hoofdklasse gevierd. De acht seizoenen daarvoor speelde SJC in de 1e klasse.

AFWEZIGEN

DOVO kan behalve over de langdurig geblesseerden Gökhan Yasar en Quincy Arends beschikken over een compleet fitte selectie. De nieuwste aanwinst Nassir Maachi is nog niet vrijgegeven door de KNVB, en dus nog niet speelgerechtigd.

VELD 5

De wedstrijd SJC - DOVO begint zaterdagavond om 18.00 uur en wordt gespeeld op veld 5 van sportcomplex Lageweg.

EEMDIJK

Eemdijk maakt zaterdag de verre reis naar Zeeuws Vlaanderen, om het daar op te nemen tegen Hoek. Hoek is net als Eemdijk promovendus. Maar de Zeeuwen begonnen beter aan het seizoen dan de Diekers. Waar Eemdijk thuis tegen VVOG met 1-0 verloor, won Hoek de uitwedstrijd tegen DOVO met dezelfde cijfers.
Hoek is voor Eemdijk weliswaar een onbekende, in de top van het zaterdagvoetbal was de club sinds de eerste promotie naar het hoogste amateurniveau, in 1989, regelmatig tegenstander van DOVO, GVVV, Spakenburg en IJsselmeervogels. De selectie bestaat meestal voor een groot deel uit voormalige Belgische profs en wordt dit seizoen getraind door voormalig Sparta-spits Dennis de Nooijer.
Dennis de Nooijer, afgelopen zaterdag voor de wedstrijd tegen DOVO
Dennis de Nooijer, afgelopen zaterdag voor de wedstrijd tegen DOVO © Jeroen van den Berg
Vorig jaar promoveerde Hoek naar de Derde divisie. Het werd vierde in de hoofdklasse A, maar rekende in de play-offs eerst af met  Spijkenisse en vervolgens met de amateurs van Ajax.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.