IJsselmeervogels wil nu wel eens winnen van VVSB

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Eén punt uit twee ontmoetingen. Dat was de magere oogst die IJsselmeervogels vorig seizoen overhield aan de wedstrijden tegen VVSB. In Noordwijkerhout werd het ondanks een 2-0 achterstand en een rode kaart voor Soufyan Moro toch nog 2-2. Op de Westmaat sloop VVSB als een dief in de nacht met een 2-0 zege de poort uit.

HAKBAL

Zaterdag staan de enige twee amateurclubs die er ooit in slaagden de halve finale van KNVB beker te bereiken opnieuw tegenover elkaar. Op de Westmaat treft IJsselmeervogels, dat de competitie startte met een 3-1 zege bij Scheveningen, een tegenstander die dankzij een curieuze goal op het nippertje met 2-2 gelijkspeelde tegen Jong Vitesse. Een hakbal van verdediger Thomas Arroyo leverde paars-geel in de 90e minuut nog een punt op.

VAN DEN MEIRACKER

Bij de Vogels zullen alle ogen gericht zijn op Danny van den Meiracker. De voormalige topscorer van aartsrivaal Spakenburg maakte bij zijn competitiedebuut voor IJsselmeervogels een glaszuivere hattrick. De fans willen nu zijn doelpunten ook zien op de Westmaat. Trainer Ted Verdonkschot lijkt na de 3-1 zege in Scheveningen weinig reden te hebben om zijn elftal aan te passen.
Behalve de twee langdurig geblesseerden Ali Akla en Yannick Cortie is bij IJsselmeervogels iedereen fit. Cortie, die vorig seizoen zijn knieschijf brak, onderging deze week een laatste operatie om alle schroeven en platen uit het gewricht te verwijderen.
Yannick Cortie onderging een laatste operatie aan zijn geblesseerde knie
Yannick Cortie onderging een laatste operatie aan zijn geblesseerde knie © IJsselmeervogels.nl

CLUBICONEN

Voormalig Argon-trainer Jack Honsbeek, sinds de vorige winterstop actief bij VVSB -hij volgde de ontslagen Mark Schenning op- nam bij VVSB in de zomer afscheid van twee clubiconen. Aanvoerder Vladimir Jozic stopte en verdediger Peet van der Slot stapte over naar Koninklijke HFC. Daar tegenover staat de komst van middenvelder Danny Bakker van FC Dordrecht en van de rappe buitenspeler Lovette Felicia, die overkwam van Jong Sparta.

LIVE

De wedstrijd IJsselmeervogels - VVSB begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.