GVVV en beloftenteams, geen gelukkige combinatie

© Geert Lommers
VEENENDAAL - De meeste amateurclubs zitten niet te wachten op deelname van beloftenteams aan de reguliere competitie. Maar als er één club die met lede aanzag hoe afgelopen zomer Jong Vitesse en Jong Almere naar de Tweede divisie promoveerden om daar Jong Sparta gezelschap te komen houden, dan was dat wel GVVV.

NEGATIEVE BALANS

De Veenendalers hebben het niet zo op beloftenteams. In twee seizoenen speelde GVVV tien keer tegen aanstormende talenten van profclubs. Zes keer werd verloren, twee keer gelijkgespeeld en slechts één keer gewonnen. Weinig hoopgevende cijfers in de aanloop naar het duel tegen Jong Sparta, van komende zaterdag. Het goede nieuws is dat de wedstrijd op Panhuis wordt gespeeld en dat GVVV alle punten die het haalde tegen beloftenteams in eigen huis pakte.

OOSTERLEE WOEDEND

Bij GVVV donderde het afgelopen week. Trainer Niek Oosterlee was furieus over het vertoonde spel en de instelling van zijn manschappen tijdens de met 1-0 verloren openingswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Of dat gevolgen heeft voor de opstelling
Oosterlee: furieus over de instelling van zijn ploeg
Oosterlee: furieus over de instelling van zijn ploeg © Geert Lommers
is zeer de vraag, want de woede van Oosterlee richtte zich vooral op de reserves, die bij hun invalbeurten een ongeïnspireerde indruk maakten.

RIJSDIJK

Onder de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk, overgekomen van Excelsior Maassluis, beleefde Jong Sparta zaterdag een primeur. De jonge kasteelbewoners wonnen voor het eerst in het bestaan van de Tweede divisie de eerste wedstrijd van de competitie. Slachtoffer was HHC Hardenberg, overigens wel nadat de Sallanders bij een 1-0 voorsprong met tien man kwamen te staan na een rode kaart.
Rijsdijk moet bij Jong Sparta noodgedwongen heel anders werken dan hij in Maassluis gewend was. Bij Excelsior was hij de baas, en kon hij na de donderdagtraining de opstelling maken. De oud speler van IJsselmeervogels weet nu pas vrijdagavond laat, als in de Eerste divisie de uitwedstrijd van de hoofdmacht van Sparta tegen RKC Waalwijk is afgelopen, welke spelers hij tot zijn beschikking heeft.
Wilco den Hartog mist het duel tegen Jong Sparta
Wilco den Hartog mist het duel tegen Jong Sparta © Geert Lommers

DEN HARTOG

Wilco den Hartog, die zaterdag in Maassluis geblesseerd uitviel, en Soufiane Laghmouchi ontbreken wegens blessures in de basiself van GVVV.

LIVE

De wedstrijd GVVV - Jong Sparta begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.